avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitare tichete cadou
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitare tichete cadou

Buna ziua!

Am o nelamurire cu privire la impozitarea tichetelor cadou.

Speta este urmatoarea:
Compania la care lucrez a primit tichete cadou in valoare de 7000 lei (10 lei per tichet) de la o alta companie partenera, in scopul bonusarii pentru relatiile comerciale avute pe anumite proiecte..
Aceste tichete au venit cu factura cu valoare totala 0 lei (pe factura apar 700 bucati tichete cu valoare 10 lei, sumarizand 7000 lei - iar o linie mai jos apare suma -7000 lei, precizandu-se discount 100%)

Intrebarea vine in contextul ca firma la care lucrez doreste sa aloce aceste tichete catre 2-3 angajati si doresc sa stiu daca se percep taxe si care este procentajul acestora?

Mentionez ca firma care le-a acordat a platit taxele sociale asociate acestora, deci ma astept ca beneficiarul sa nu mai fie impozitat, corect?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns ... Florinbmb Florinbmb Bună seara, am și eu o întrebare și sper să găsesc un răspuns aici la voi . Luna trecută am primit de la locul de munca o primă de paște in valoare ... (vezi toată discuția)
E profit discountul la plata facturilor anticipat? isatam isatam Buna ziua! In cazul platii in avans a unor facturi am primit tichete cadou pentru care am semnat un proces vebal de predare primire in care suma respectiva ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou bonus georgi24ro georgi24ro am incheiat cu o societate un contract furnizare tichete de masa. primesc bonus in tichete cadou 5% din valoarea tichetelor de masa. am incheiat pentru asta un ... (vezi toată discuția)