avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Divort
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua
In 2017 am facut cerere de separare in Italia unde locuiesc de 16 ani. Anul trecut fostul sot s-a intors in Romania definitiv. As vrea sa stiu care este procedura pentru a finaliza divortul si in acelasi timp as vrea sa stiu daca intre timp, inainte de divort cumpar un imobil, fostul sot are drepturi? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 18 Ianuarie 2019
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: 11simo , utilizator 23:16, 18 Ianuarie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca doriti divortul in Italia atunci va adresati unui avocat italian.
Daca doriti divortul in Romania atunci imputerniciti cu imputernicire speciala pe cineva din Romania sa va reprezinte.
Cu privire la bunurile achizitionate in timpul casatoriei 9in Romania acea cerere de separatie nu are valoare) sunt bunuri comune.
Cu privire la legea din Italia interesati-va la un avocat de acolo.
Introduceti actiune de divort in Romania. E mai simplu. Procesul de separare in Italia dureaza, apoi trebuie sa asteptati o perioada pentru a incepe demersurile privind divortul.
In Romania puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele, fara sa va prezentati la toate termenele stabilite de instanta.
Cu privire la regimul bunurilor , pana obtineti divortul e de preferat sa nu achizitionati bunuri.
Bafta!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deși ați avut ultimul domiciliu comun în Italia, într-adevăr puteți intenta acțiune de divorț și pe plaiuri mioritice, din rațiuni de celeritate.
Nu achiziționați niciun bun până la pronunțarea soluției de desfacere a căsătoriei.
Ok. Va multumesc pentru raspunsuri. Nu imi ramane alteceva de facut decat sa gasesc un avocat care sa ma reprezinte in tara. Astept propuneri.
Buna seara,

Nu asteptati propuneri aici.
Luati legatura Dvs. prin intermediul butonului "contacteaza", un avocat consultant pe site ul Avocatnet. Negocierea se face personal intre cele doua parti.

Va multumesc pentru intelegere.
O seara buna!

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord mitrita_luchian mitrita_luchian Buna ziua, O familie au decis sa divorteze dupa 21 de ani de casatorie. Din casatorie sunt rezultati doi copii unul este major iar celalalt este minor. ... (vezi toată discuția)
Separare in italia, situatia bunurilor lypp lypp va rog ,un raspuns; 2 persoane ,cetateni romani.casatorite in romania,fac Separare in italia,aceasta separare este valabila si in romania sau sunt in ... (vezi toată discuția)
Despre casatoria cu un cetatean strain Cnew Cnew vreau sa ma casatoresc in Romania, cu un cetatean strain, din afara UE, iar acesta nu dispune de nici un fel de viza. pot sa ma casatoresc cu el in Romania, el ... (vezi toată discuția)