Buna ziua
In 2017 am facut cerere de separare in Italia unde locuiesc de 16 ani. Anul trecut fostul sot s-a intors in Romania definitiv. As vrea sa stiu care este procedura pentru a finaliza divortul si in acelasi timp as vrea sa stiu daca intre timp, inainte de divort cumpar un imobil, fostul sot are drepturi? Multumesc.
Buna ziua,
Daca doriti divortul in Italia atunci va adresati unui avocat italian.
Daca doriti divortul in Romania atunci imputerniciti cu imputernicire speciala pe cineva din Romania sa va reprezinte.
Cu privire la bunurile achizitionate in timpul casatoriei 9in Romania acea cerere de separatie nu are valoare) sunt bunuri comune.
Cu privire la legea din Italia interesati-va la un avocat de acolo.
Introduceti actiune de divort in Romania. E mai simplu. Procesul de separare in Italia dureaza, apoi trebuie sa asteptati o perioada pentru a incepe demersurile privind divortul.
In Romania puteti angaja un avocat care sa va reprezinte interesele, fara sa va prezentati la toate termenele stabilite de instanta.
Cu privire la regimul bunurilor , pana obtineti divortul e de preferat sa nu achizitionati bunuri.
Bafta!
Deși ați avut ultimul domiciliu comun în Italia, într-adevăr puteți intenta acțiune de divorț și pe plaiuri mioritice, din rațiuni de celeritate.
Nu achiziționați niciun bun până la pronunțarea soluției de desfacere a căsătoriei.
Nu asteptati propuneri aici.
Luati legatura Dvs. prin intermediul butonului "contacteaza", un avocat consultant pe site ul Avocatnet. Negocierea se face personal intre cele doua parti.