avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dacă pe parcursul unui proces civil pârâtul află ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Dacă pe parcursul unui proces civil pârâtul află despre săvârșirea unei fapte care este prevăzută de legea penală iar organul competent nu se autosesizează, poate pârâtul să denunțe acea faptă (strict fapta)?

Potrivit articolului 290 din Codul de Procedură Penală denunţul este încunoştinţarea făcută de către o persoană fizică sau juridică despre săvârşirea unei infracţiuni.
Persoana în cauză la momentul denunțului nu se află în situația prevăzută la art. 41 alin. 1 sau art. 43 alin. 1 din Codul Civil, deci are capacitate de exercițiu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019
Zebedeu, utilizator

Alte discuții în legătură

În cazul în care se solicită internarea nevoluntară a unei persoane, pe cale civilă, ea însăși poate denunța penal fapta care constituie temeiul solicitării? ContSters396991 ContSters396991 Prin acest denunț persoana în cauză nu se auto-încriminează deoarece denunță strict o infracțiune, acționând în spirit civic. Codul de Procedură ... (vezi toată discuția)
Plangere penala prin email refuzata ContSters277534 ContSters277534 Tocmai am primit inapoi, cu refuz de tratare de la sectia de politie, o plangere penala pe care am trimis-o prin e mail ca vezi doamne nu e semnata ... (vezi toată discuția)
Cum fac o sesizare la parchet anonymous1209 anonymous1209 Buna ziua, Cum pot sa fac o sesizare cu dovezi, fără a fi implicat deoarece ma tem pentru familia mea. Am dovezi ca mai multe persoane au constituit un grup ... (vezi toată discuția)