avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire munca
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire munca

Buna! Am hotarit sa ma intorc la munca cu 60 zile inainte de a implini fetita 2 ani. Am fost anuntata de la munca ca ma primesc o luna si pe urma sa imi caut apoi alt job. Voiam sa intreb daca e legal? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:56, 28 Ianuarie 2019
Nu este corect ce vi s-a spus... insa cred ca va forteaza sa va dati demisia, intrucat nu va pot concedia.
Eu stiam ca ar trebui sa ma tina 6 luni de la intoarcerea la munca. Exista baza legala pt a fi concediata dupa o luna? Multumesc!
Da, concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condițiile legii. (art.25 alin.3 OUG 111/2010)
Angajatorul nu da faliment. In plus mi s-a comunicat ca a avut de ales intre mine si persoana care e acum in locul meu si ca a ales cealalta persoana si pe mine ma primeste , dar numai o luna.
Dupa o luna,veti vedea ce decizie a luat angajatorul ... sunteti protejata de lege in privinta concedierii, exceptie facand morivele de mai sus postate.

Alte discuții în legătură

Poate fi concediată o femeie însărcinată dacă postul pe care îl ocupă s-a desființat? durabaca durabaca Bună ziua, Momentan ma aflu în concediu de crestere a copilului și urmează sa ma întorc la serviciu în toamnă. Doar ca am aflat ca o parte din ... (vezi toată discuția)
Obligatia angajatorului sa-mi pastreze postul dupa ccc Marialuiza23 Marialuiza23 Buna ziua, In luna iulie voi naste si am decis sa raman un an in concediu de crestere copil. La serviciu am fost anuntata ca daca ma voi intoarce dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Îndemnizare creștere copil alex1234alex alex1234alex Bună ziua! Eu sunt angajată de la începutul lunii, însă la vizită medicală am aflat că sunt însărcinată în 2 săptămâni. Calculând copilul se va ... (vezi toată discuția)