avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare numerar PJ de la PF
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare numerar PJ de la PF

Buna ziua,
Firma mea are in proprietate un apartament pe care l-a inchiriat unei persoane fizice. Pentru ca imobilul este nou, dezvoltatorul acestuia mi-a refacturat recent cheltuielile cu electricitate si gaz aferente ultimelor luni (de cand locuieste chiriasul). Idem Asociatia de proprietari proasptat infiintata.
Intre timp chiriasul a trecut contractele de utilitati pe numele lui, iar Asociatia ii va emite de asemenea direct lui facturile de intretinere.
Pana atunci insa firma mea (care a achitat facturile de gaz, curent si ale Asociatiei) trebuie sa refactureze aceste cheltuieli catre persoana fizica, iar aceasta doreste sa le achite in numerar, nu prin transfer bancar.
Drept urmare, as dori sa va intreb daca imi trebuie casa de marcat, avand in vedere ca nu sunt comerciant si nici nu am prestat propriu-zis servicii.
Am citit OUG 28/1999 si nu mi-e clar daca pot invoca exceptiile de la art. 2 alin K (sau acesta se applica exclusiv furnizorilor de servicii de furnizare gaz, electricitate, internet etc) sau lit. L (desi ma indoiesc ca pot incadra consumurile efective de gaz etc. unor lucrari de intretinere a locuintei).
Si daca nu imi trebuie casa de marcat/bon fiscal, este suficient sa emit facturi + chitante catre chirias?

Va multumesc foarte mult!
Ultima modificare: Vineri, 25 Ianuarie 2019
eduard.ec74, utilizator

Alte discuții în legătură

Dilema Mariralu Mariralu Buna ziua , Am o soc. care a inchiriat un ap. unei pers fizice, ch . de intretinere vor fi achitate de chirias, dar asoc. de proprietari imi trimite aviz ... (vezi toată discuția)
Obligativitate bon fiscal g_adry g_adry Este obligatoriu ca o firma ce comercializeaza si instaleaza sisteme de energie regenerabila (sisteme solare apa calda si electricitate) este obligata sa ofere ... (vezi toată discuția)
Chitanta sau bon fiscal pt persoane fizice? stefanl760 stefanl760 buna ziua !as dori sa stiu daca o societate comercializeaza si monteaza panouri solare pt persoane fizice ce trebuie sa elibere la factura chitata sau bon de ... (vezi toată discuția)