avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea Deseurilor 01.01.2019
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea Deseurilor 01.01.2019

Buna ziua,

Avand in vedere faptul ca legislatia pe mediu este stufoasa si formulata neclar, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele aspecte:

I.

Ordonanta de urgenta 74/2018 stabileste ca, incepand cu data de 01 ianuarie 2019, obligatiile privind raspunderea extinsa a producatorului se realizeaza:

a) individual, prin gestionarea propriilor ambalaje introduse pe piață națională;
b) prin intermediul unei organizații care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, autorizate de către Comisia constituită potrivit Legii nr. 211/2011 privind regimul deşeurilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, denumită în continuare Comisia, pe tip de material și pe tip de ambalaj, primar, secundar și pentru transport.

Valorificarea deseurilor de ambalaje puse pe piata, in mod individual se va putea face in continuare prin colaborare cu colectori de deseuri care valorifica deseurile de ambalaje in numele firmei sau presupune ELIMINAREA solutiilor individuale bazate pe “deseurile de ambalaje preluate de la detinatorii de deseuri”? Cum se va putea face mai concret valorificarea individuala prin gestionarea propriilor ambalaje introduse pe piata nationala?

II.

Daca firma producatoare are produse puse pe piata ambalate primar in sticla, acestea se considera ambalaje reutilizabile? Firma noastra nu va reutiliza recipientele de sticla, din motive de igiena (produsele vor fi ambalate in recipiente noi). In acest caz firma mai este obligata sa recupereze din piata ambalajele produselor spre refolosire/reumplere?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Alte discuții în legătură

Valorificare deseuri ambalaje 2019 fondul de mediu aurora.moldovan aurora.moldovan Buna ziua, Avand in vedere faptul ca legislatia pe mediu este stufoasa si formulata neclar, va rog sa ma lamuriti cu privire la urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Taxa de mediu pt ambalaje stanciu_cecilia stanciu_cecilia Buna ziua, Am infiintat de curand o firma ce importa din strainatate aspiratoare profesionale, ambalate in cutii de carton si in interior ambalaje de plastic. ... (vezi toată discuția)