dogele a scris:
@Armaghedon Iti inteleg oful si ai dreptate, avocatul a gresit! Reclama-l la baroul de care apartine. Posteaza si pe retelele de socializare intamplarea, da numele avocatului, pune-i si poza. Sa te actioneze in instanta daca nu-i convine si crede ca-i lezezi imaginea! Cat despre cat de prietenos era cu jurista.... poate au fost colegi de grupa in facultate. Nu stiu, zic. Sunt ca niste actori, pe scena (in fata instantei) joaca un rol. Cunosc cazuri in care in instanta a luptat fiecare pt. cel pe care-l reprezenta, ziceai ca e cauza lui. Dupa sedinta erau la cafea si comentau situatia politica din tara, calmi si relaxati, ca doi buni amici. Despre executor. La mine n-a durat mai mult de o saptamana, vorbesc de patru cazuri in intervalul 2009-2016. Recuperare taxa prima inmatriculare. Are de unde lua banii de la primarie/prefectura!
Am avut si eu o intamplare asemanatoare dar cu executorul judecatoresc de aceasta data.
Aveam de recuperat niste sume cu titlu de cheltuieli de judecata de la fosta sotie si pensia alimentara a minorului (pe atunci) pentru 1,5 ani.
Dupa ce am platit
jumatate din onorariul cerut de executor, am asteptat sa primesc banii dar, surpriza: ma suna executorul si imi cere sa fiu un bun crestin, sa renunt la executare. Bineinteles ca am refuzat!
Apoi imi trimite o adresa prin care-mi comunica faptul ca fosta sotie a declarat in scris la biroul dumnealui ca nu are bunuri sau venituri proprii (nu am facut partajul inca din lipsa de bani pentru taxe).
Eu stiam sigur ca avea o masina, firma, plus un apartament cu trei camere mostenit de la parintii decedati. L-am rugat sa caute la CF, la banci... ma rog , sa faca toate demersurile necesare dar a taraganat executarea silita din 2014 pana in ianuarie 2019.
Avand in vedere ca debitoarea
a mintit in scris ca nu detine bunuri sau venituri proprii, i-am solicitat sa procedeze la inscrierea in CF-ul apartamentului la sarcini, a sumei pe care mi-o datora chiar daca era sub valoarea de 10.000 lei (conform art 812 alin. 5 din NCPC) aratandu-i chiar si articolul de lege (mentionat anterior) care-i permite acest lucru. Dupa indelungi insistente, am reusit inscrierea in CF a datoriei iar amul acesta o alta persoana (inselata de aceeasi debitoare) a scos apartamentul in cauza la vanzare iar eu, ca intervenient am reusit sa recuperez o parte din suma... Executorul mi-a comunicat incheierea executarii silite (considerand el ca a recuperat tot!)
Restul a ramas...
Va comunic si numele acestuia pentru a-l ocoli pe cat posibil: Executor judecatoresc
Tereaca Toma Cornel din Brasov.
Asa ca, inarmati-va cu rabdare.
Imputernicirea nu poate fi facuta daca nu aveti o hotarare judecatoreasca care sa specifice clar si recuperarea taxelor si cheltuielilor (pe langa onorariul avocatului).
Va sugerez sa consultati un alt avocat care va va sugera calea de urmat!
Multa bafta!