avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ordin al ministrului vs text de lege
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ordin al ministrului vs text de lege

Buna ziua,
Prin L115/24.05.2017 se acorda un spor pentru personalul planificat sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice. Tot in aceeasi lege spune ca fiecare minister isi face normele de aplicare.
Aici e problema ...
Prin ordin de ministru doar 4 persoane din conducere au putut lua acest spor, nu tot personalul planificat sa asigure continuitatea indeplinirii atributiilor specifice.
Este corect o astfel de abordare ?
Ultima modificare: Luni, 4 Februarie 2019
Sky73, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sky73 , utilizator 17:42, 4 Februarie 2019
Despre ce ordin este vorba ?
MS-121/03.10.2017
Se pare ca ,”de prevederile art. 79 (3) beneficiază, de regulă :
– comandantul/ șeful unității militare,
– secretarul general/ secretarul general adjunct,
– directorul general/ directorul/ directorul adjunct,
– locțiitorul comandantului/ șefului,
– șeful de stat major/ similar,
– șeful modului operații/ similar, precum și înlocuitorii acestora.”
[ link extern ] /
Din pacate eu nu sunt printre cei din MS ... cu toate ca asigur continuitatea indeplinirii atributiilor specifice de la domiciliu exact cum spune legea. Se poate da in judecata MApN pe baza actestui fapt ? Mie mi se pare ca MS da numai la unii si la altii nu ... cu toate ca indeplinesc conditiile legii ...
Nu ma pot pronunta la o evantualitate actiune in instanta, deoarece nu am gasit acest Ordin in integralitatea lui, ca sa - mi pot da seama daca se refera numai la acele persoane sau la toti salariatii .

Alte discuții în legătură

Veridicitatea afirmatiei secretarului unitatii administrativ teritoriale teodorescusandu teodorescusandu Un Secretar al unei Primarii a declarat ca este organ de conducere in cadrul acelei Primarii.Afirmatia este adevarata si daca DA care este baza legala? (vezi toată discuția)
Legea 63/2011 Radamante Radamante In legea 63/2011( anexa.4 punctul 3) se stabileste ca secretarul șef* beneficiaza de un spor de in \\"limita maximă de 20%\\" si ca acest spor se ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatia de conducere a persoanei pe care o inlocuiesc, ea fiind in cm? moniklauleanu moniklauleanu Situatie in sistemul bugetar: Sunt personal contractual in sistemul bugetar, pozitie de executie. Seful departamentului economic este in concediu medical, de ... (vezi toată discuția)