avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Profanare de morminte?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Profanare de morminte?

Buna ziua,
Problema mea este urmatoarea,acum 2 ani am ingrijit un batran a carui nevasta decedase in anul respectiv.
Anul acesta a decedat si el si l-am ingropat langa nevasta lui. La cimitir sotia lui avea un mormant cu 2 gropi (in una era ea,in cealalta era fostul ei soț,decedat acum aproximativ 35-40 ani).Noi l-am ingropat in locul fostului soț,dupa ce in prealabil am scos ramasitele, le-a slujit parintele si le-am ingropat la loc.
Dupa inmormantare a venit un nepot al fostului soț (cel decedat de 40 ani) sa ne ameninte ca ne da in judecata pentru profanare de morminte si ca am bagat batranul in neamul lui.
Intrebarea mea este: se poate considera profanare de morminte ce am facut noi,avand in vedere ca fostul sot a decedat in urma cu 40 de ani,iar actualul a trait cu batrana aproximativ 25 de ani?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: Manu111 , utilizator 19:41, 15 Februarie 2019
Nu.
Dar asta nu inseamna ca acest nepot nu poate sa faca vreo plangere ceva, oricine are dreptul la petitionare, sa faca sesizari, cereri etc.
Nu ati precizat cine era titular al dreptului de concesiune loc de inhumare
Titular era nevasta batranului ce a fost ingrijit de noi.Banuiesc ca altcineva nu avea cine sa fie, iar atata timp cat ei doi au trait 25 de ani impreuna,nu vad cu ce am gresit sa il inhumez langa sotia lui.Am vorbit si cu parintele si mi-a spus ca "mormantul era al femeii"
Multumesc frumos pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Februarie 2019
Manu111, utilizator
Ati afirmat
am ingrijit un batran a carui nevasta decedase in anul respectiv.

Nu rezulta anul decesului
Daca cei 2 erau legal casatoriti,ar fi trebuit ca sotul supravietuitor sa dezbata masa succesorala,inclusiv dreptul de folosinta asupra locului de inmormantare
Cand ati parcurs procedura de inhumare nu vi s-au solicitat documente prin care sa dovediti drept de folosinta a locului de inhumare ?
Buna seara,
Nu erau legal casatoriti,traiau impreuna de 25 de ani, iar la inhumare nu a cerut nimeni nimic.

Alte discuții în legătură

Profanare mormant? ingropare decedat peste alt loc de veci! AlinaăaaaaaaA AlinaăaaaaaaA Buna ziua , bunicul meu a fost inmormantat in Peciu Nou alaturi de tata si bunica ,cele trei morminte fiind lipite . Practic in stanga este bunica 1998 mijloc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu ... Diana Feder Diana Feder Buna ziua! In luna mai 2021 am mers la mormântul bunicului meu din sat Vlădeni judetul Iași și spre surprinderea mea,am găsit în monument funerar al unei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. sper sa gasesc un raspuns in cazul meu si va multumesc ... CostelC. CostelC. Buna ziua. Sper sa gasesc un raspuns in cazul meu si va multumesc anticipat. In anul 2023 socrii mei E. 77 si N. 80 ani au decis ca vor sa-si constuiasca un ... (vezi toată discuția)