avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prioritate de dreapta?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prioritate de dreapta?

As vrea sa stiu cine are prioritate. Eu am urmat traseul sagetii rosii si m-am intersectat cu o masina la intersectia celor doua sageti (albastra si rosie). Precizez ca nu exista niciun indicator, cu toate ca in mod normal, albastru trebuia sa aiba "cedeaza trecerea".

Eu tind sa cred ca nu se aplica prioritatea de dreapta, deoarece eu ma aflam deja pe sectorul de drum respectiv, insa vreau sa fiu sigur (precizez ca eu sunt cel cu rosu).

Multumesc!

Las link-ul cu poza: [ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
adyzone, utilizator
Cel mai recent răspuns: mamiro , utilizator 11:14, 30 August 2022
Aici nu poate fi vorba de prioritate de dreapta, 100% aveai prioritatea, era de datoria celui care intra de pe breteaua secundara sa se asigura si sa acorde prioritate, nu inteleg de ce nu are cedeaza acolo...e si vina administratorului drumului
Nu exista în codul rutier prioritatea de bretea. Se aplica doar prioritatea de dreapta, fiind intersecție nedirijata. Cel ce venea din dreapta avea prioritate.
Cel ce face stinga pierde prioritatea. Intersecția se poate redesena, pentru mai buna înțelegere, breteaua e doar un artificiu menit sa ușureze manevra de virare dreapta. Citiți art. 57 și 59 din codul rutier.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
latka, moderator
În lipsa oricărui indicator se aplica prioritatea de dreapta. Excepție fac drumurile principale cu cele secundare unde mereu cel secundar o sa cedeze trecerea.
Deși e aiurea, acolo nu aveai prioritate. Te poți adresa administratorului de drum.
Ce m-a indus in eroare este faptul ca in alte intersectii similare, cel de pe bretea are semnul cedeaza trecerea. In cazul asta eu ce fac? Ma uit de fiecare data sa vad daca cel de pe bretea are cedeaza? De multe ori semnul nu se poate vedea. Ce facem eu dau de dreapta si el cedeaza trecerea? E destul de ambigua toata treba.

Las link cu o intersectie similara (noaptea semafoarele sunt oprite, deci este fix aceeasi situatie) : [ link extern ]
Normal era sa fie indicator acolo, uite un exemplu unde acea bretea e cu prioritate: [ link extern ]
Adreseaza-te administratorului de drum, poti sa-l dai in judecata si sa ceri daunele pe motiv ca drumul nu e semnalizat si te induce in eroare, nu stiu cate sanse ai, discuta cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Contestație pv accident rutier GRIGORE G GRIGORE G buna ziua. Duminica 27.08.2017 am fost implicata intr-un accidet rutier pe strada Teius intersectie cu strada Vaslui. Eu veneam pe prioritate pe starda Teius, ... (vezi toată discuția)
Prioritate corcita? vatafu vatafu Buna ziua! Am si eu o nelamurire legata de modul in care se circula intr-o anumita intersectie din Craiova. Este vorba de asa numita intersectie de la Consul, ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta Focus1 Focus1 Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)