avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... reconstituirea pe vechiul amplasament a unui teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

reconstituirea pe vechiul amplasament a unui teren multiplu instrainat

Sunt proprietar neposesor al unui teren inclus cu încălcarea legii într-un titlu oneros de proprietate, pe L 18/91. Terenul a fost vândut de mai multe ori unor cumpărători a căror bună credintă este în discuție.
Eu cer constatarea nulitatii absolute a titlului, dar și a actelor de vanzare-cumparare subsecventa, pentru ca am deschisa si actiune în revendicare pe dreptul comun, dar am și 2 acțiuni suspendate, pe Legile Fondului Funciar și pe L 10/2001. De îndată ce obțin nulitatea titlului și a actelor de vanzare - cumparare subsecventa, reiau judecată pe legile Fondului Funciar, pe L 10/2001 și pe dreptul comun.
Am fost obligat sa deschid acțiuni pe toate aceste legi deoarece când ceream pe una, spuneau ca terenul trebuia cerut pe alta. Nici pana acum Comuna nu a stabilit statutul juridic al terenului, pentru a se ști pe ce lege era legal să se formuleze cereri în justiție. Iar noi avem cereri in termen si pe L 18/91 si pe L 10/2001.
Precizez că terenul este în intravilan, liber de orice construcții.

În prezent, paratii invocă al 2^4 al Art III din L 169/1997, introdus de L 247/2005: „În cazul unor înstrăinări succesive ale terenurilor, cel care a vândut terenul pe baza titlului constatat nul este obligat să remită preţul actualizat fostului proprietar rămas fără teren.”

Întrebarea pe care o am este următoarea: in virtutea actualizărilor repetate ale L 169/1997, mai este valabilă formularea de mai sus? Nu este posibila reconstituirea, retrocedarea sau revendicarea terenului pe vechiul amplasament, având în vedere faptul ca terenul este liber de construcții?

Alte discuții în legătură

L 245/2005 a introdus al. 2^4 in art. iii din l 169/97 bordmail3 bordmail3 L 245/2005 a introdus al. 2^4 în art. III din L 169/1997: „În cazul unor înstrăinări succesive ale terenurilor, cel care a vândut pe baza titlului ... (vezi toată discuția)
Validitate decizie iccj nepublicata bordmail3 bordmail3 Intr-o sentinta din 2012 pe fond funciar mi s-a reprosat ca nu am formulat cerere in termen pe L 18/91, in timp ce Decizia 1/1997 a ICCJ a decis ca nedepunerea ... (vezi toată discuția)
Nulitate absoluta titlu proprietate emil6702 emil6702 Buna seara! Sunt amenintat ca voi fi chemat in judecata de un alt mostenitor pt declararea nulitatii absolute a titlului de proprietate deoarece mama mea nu ... (vezi toată discuția)