avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Un pensionar cu cetatenie dubla romana-ungar cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Un pensionar cu cetatenie dubla romana-ungar cu resedinta in Ungaria, dupa venituri din Romania trebuie sa plateasca CASS.

Speta: Un pensionar cu cetatenie dubla romana-ungar are resedinta in Ungaria, primeste pensia de la statul Ungar, inclusiv serviciile de asistenta de sanatate.
In Romania ere veniruti din cedarea bunurilor, cu valoare mai mare decat pragul de 12 salarii minime brute. Plateste impozitul pe venit aici in Romania.
Intrebarea este daca trebuie sa plateasca si CASS in Romania dupa venit, in ciuda faptului ca este asigurat in Ungaria ?

Alte discuții în legătură

Contribuþia la casa de asigurãri de sãnãtate veronica mazarache veronica mazarache Un pensionar care obține venituri din închirieri de bunuri și plătește la fisc taxe trebuie să plătească și contribuția la casa ... (vezi toată discuția)
Plata contributie de sanatate madine madine As dori si eu un sfat. Parintii mei au inchiriat un spatiu de locuit la un chirias. Au incheiat contract la finante, conform legii. IIn baza unui ordin al ... (vezi toată discuția)
Cass retroactiv - debit agica agica Buna ziua! Va rog sa ne ajutati intr-o problema legat de CASS 6.5%. Bunicii mei (pensionari) au dat in chirie un imobil pentru o firma acum 6 ani pe baza unui ... (vezi toată discuția)