avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu de baza in schimbare de treapta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu de baza in schimbare de treapta

Buna ziua!
Ma confrunt cu următoarea situație:
În instituția unde lucrez, suntem 2 persoane cu aceeași functie si cu aceeași treapta de specializare , promovarea in treapta de specializare făcându se in acelasi timp la amândouă. (Am obținut treapta superioară dr specilizare in acelasi timp)
În momentul promovării eu am trecut la un nivel de salarizare conform funcției, treptei si gradatiei de vechime , având o funcție similara in instituția noastră (avem o colega cu aceste caracteristici in instituție) însă colega mea nu a preluat încadrarea după aceeasi funcție, criteriul care ne deosebește fiind acela al gradatiei vechimii (eu am 5 ea are 4)
Ca atare, colegei mele i s ă calculat salariul de baza după o altă formulă cu explicația ca nu are in instituție o funcție similara, ajungând la o diferență de salariu de 500 ron in plus fata de salariul de baza care mi s ă stabilit mie si pe care "colega etalon" il avea deja.
Intrebare:
Este legal sa se adopte o asemenea măsură?
Ca logic mie nu prea mi se pare..dar poate interpretez gresit..
Deci colega care are mai putina vechime în muncă decât colega cu functie similara sa castige mai.mult, în condițiile unei funcții identice,responsabilitati identice, treapta de specializare identice?

Cei de la Runos mi au dat această explicație, accentuând ca eu nu reprezint ptr ea o funcție similara, dat Fiind că am mai multa vechime în muncă..)
Si ca salariul ei va fii mai mare doar pentru o perioada de timp până Va ajunge si ea la gradatie 5 ( asa cum suntem si noi) moment în care ma voi transforma eu intr o funcție similara si pentru ea.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție ... elenasuch elenasuch Buna ziua sunt bugetar lucrez cu norma întreaga la o instituție de teatru opera și opereta .Am avut categoria și treapta -2/5-ca nivel de salarizare in ... (vezi toată discuția)
Salariu personal contractual muzeu Barberas Barberas Buna ziua, Ma numesc Dan Manuel si lucrez in sectorul bugetar, ramura cultura. As avea o intrebare referitor la salariul personalului contractual , mai exact ... (vezi toată discuția)
Incadrare dupa promovare IDANUT IDANUT Daca promovez anul acesta din inspector principal in inspector superior, as dori sa stiu cum o sa fiu incadrat tinind cont ca am o vechime de 25 de ani in ... (vezi toată discuția)