avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Doua popriri pe salariu de la doi creditori diferiti. Ce se intampla cu cea de-a treia executare?

Buna ziua.

Supun atenției următorul caz. Am in prezent doua popriri pe salariu, in total de 50% din salariu, de la doi creditori diferiți.

Ce se întâmplă daca pârâta-reclamantă din două dosare din instanță ale mele va avea câștig de cauză și i se va admite despăgubiri de judecată?

Pot fi executat pentru mai mult de 50% din salariu? Menționez că nu am în posesie niciun altfel de bun.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:53, 18 Aprilie 2019
~ Conținut șters la cerere ~
alecsanderr, mulțumesc pentru răspuns.

Știam despre acest articol in ce privește mărimea popririi. Doresc sa aflu ce se întâmplă in situatia existentă, cu o poprire existentă cu 50% din venituri către doi creditori distincți, dacă pârâta din dosarul din instanță are câștig de cauză. Se va împarți suma de 50% si la acest de-al treilea „creditor”?
Ultima modificare: Luni, 15 Aprilie 2019
geid, utilizator
Da, soldul poprit se va împărți între cei 3 creditori. Executorii judecătorești se vor ocupa de procedura împărțirii soldului poprit.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Posibil nu am fost suficient de explicit.

Situația este astfel. Există două executări silite cu popriri pe salariu în sumă totală de 50% din venituri. Peste doi ani, apare un alt creditor, cu o hotărâre judecătorească și solicită încuviințarea executării silite.

Ce se întâmplă în acest caz?
Cumva este vorba despre art. 865 si 869 (5) CPC, în sensul că după poprirea a 50% din venituri niciun alt creditor nu mai poate lua parte la aceste venituri până la stingerea primei popriri?

Art. 865. Rangul creanțelor cu preferința generala
(1) In cazul in care urmărirea silita a fost pornita de mai mulți creditori sau când, pana la eliberarea sau distribuirea sumei rezultate din executare, au depus si alți creditori titlurile lor, executorul judecătoresc procedează la distribuirea sumei potrivit următoarei ordini de preferință, daca legea nu prevede altfel...

Art. 869. Termenul de depunere a titlurilor de creanță
(5) După expirarea termenului arătat la alin. (4), niciun creditor nu va mai putea lua parte la distribuirea sumei obținute din urmărire.
Ultima modificare: Joi, 18 Aprilie 2019
geid, utilizator

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu de la doi executori și hotărâre judecătorească pentru 25% pensie de întreținere. cum se calculează reținerile? jondoe1 jondoe1 Buna ziua,intrebarea mea este/un salariat are poprire pe salariu de la doi executori judecatoresti si o hotarare judecatoreasca de retinere pensie alimentara ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu in contul excutorului Georgia_cs Georgia_cs Buna ziua. Am schimbat recent angajatorul si am primit luna aceasta instiintar de poprire pe 1/3 din venitul net. Ce m-a uimit pe mine este ca banii din ... (vezi toată discuția)
Poprire gavry gavry Va rog sa imi cum procedez in urmatoarea situatie.Daca un salariat are poprire, i se retine 1/3 din salar dar nu a terminat de platit suma respectiva si ... (vezi toată discuția)