avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordonanta presedentiala
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordonanta presedentiala

Daca fostul sot a dat ordonanta presedentiala impotriva mea(nu pot sa intru in apartament si nu am acces la bunurile mele,mentionez ca nu am primit nici o citatie sau un alt document care sa ma instiinteze despre acest lucru,ci doar am fost anuntata verbal) , pot afla pe cai legale daca este data ?Partajul nu se pronunta din cauza lungilor tergiversari,si a termenelor lungi,eu ce pot face ? Pot ataca in vreun fel aceasta ordonanta ? Pot da si eu una la randul meu ? In ce conditii ?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:34, 24 Noiembrie 2009
aveti posibilitatea de a face recurs.
ordonanta presedintiala este supusa recursului , in termen de 5 zile de la pronuntare , daca s-a dat cu citarea partilor si de la comunicare , daca s-a dat fara citarea partilor.
recursul se judeca de urgenta , cu citarea partilor .

impotriva executarii ordonantei presedintiale se poate face contestatie.
Inteleg,dar eu nu sunt sigura ca este data aceasta ordonanta presedentiala...Cum pot afla sigur daca este facut acest lucru ? Unde ma pot interesa mai precis ? Va multumesc anticipat !!!
va puteti interesa la arhiva instantei unde este pe rol procesul de partaj .

daca imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei, fiind bun comun al sotilor , si dvs . aveti dreptul de a locui in acel apartament. nu stiu in ce masura fostul sot va interzice accesul in imobil, dar in lipsa de informatii , degeaba ne dam cu presupusul..
Ce fel de ordonanta presedentiala, ca nu se intelege.
orice ordonanta presedentiala se judeca la instanta unde se judeca si fondul.Mergati acolo si interesati-va
Hotararea judecatoreasca dispusa in cadrul procedurii ordonantei presedintiale e atacabila cu recurs.
Sau cu o contestatie la executare.Competenta , in vederea solutionarii acestei masuri vremelnice , e judecatoria in a carei raza teritoriala e bunul imobil.Aceasta va transa diferendul expus de dumneavoastra.
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Ordonanta cu drept de apel? gambit gambit Buna ziua, Am castigat o hotarare prin ordonanta prezidentiala pt legaturi personale cu minorul pana la solutionarea irevocabila a dosarului de fond . Fosta ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lilianabh lilianabh Buna ziua! Initial am cerut revenirea la numele de fata,apoi am facut recurs pt.pastrarea numelui avand in vedere prejudecatile din Romania,pt.a fi pe acelasi ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara FURDI74 FURDI74 buna....sotia mea este separata de mine de citeva luni.,,,,copilul in virsta de 10 ani este la mine......ea nu este interesata mai deloc de copil,nu il ajuta ... (vezi toată discuția)