avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Înșelăciune sau aplicare eronată a legii ?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Înșelăciune sau aplicare eronată a legii ?

Bună seara,
Legea nr.18/1991.
Forțați de împrejurările opresive ale regimului comunist, țăranii, declarau în registrul agricol, deținerea în proprietate a unor suprafețe mai mici decăt cele reale. Dacă nu cunoașteți motivele, am să revin.
În conformitate cu Decretul-Lege nr. 115 din 1938 al doilea exemplar al cărților funciare (evidențe reale exacte) se vor păstra la primărie...., deci primăriile sunt deținătoarele celui de-al doi-lea exemplar al CF-urilor.
Reconstituirea dreptului de proprietate și punerea în posesie s-a făcut pe baza registrelor agricole (evidență declarativă inexactă mai mică decât cea reală). Prin aceasta cetățeanul a fost păgubit de diferența dintre suprafața din registrul agricol (cea declarată) și suprafața din CF-uri (cea reală). Scopul retrocedării după registrul agricol, este, păstrarea acestor terenuri (diferența) la dispoziția comisiei, pentru ca mai apoi acestea să fie închiriate, concesionate, atribuite sau chiar vândute altor persoane,
Această stare de fapt privită prin prisma art. 244 ncp respectiv ””(1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani” ESTE ÎNȘELĂCIUNE SAU NU ?
MULȚUMESC.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 18:43, 23 Aprilie 2019
Nu, pentru ca nedreptatea a fost adanc inradacinata in Legea 18 ca fiind dreptate. Legea 18 eu o numesc Legea Confiscarii Finale, asa cum Hitler a avut Solutia Finala, pentru ca nu s-a retrocedat mai nimic celor care au avut terenurile de drept, doar mafiei neo-securiste. Cred ca la nivel national, retrocedarile corecte se ridica la maxim 10-15 % (da, sunt optimista). Deci mie imi place sa cred ca ce-au facut astia nu e inselaciune, ci e un pacat impotriva sangelui varsat de cei care au luptat pentru acest pamant, si care au dorit sa-l lase nepotilor. Iar nepotii sunt acum slugi in occident, dezradacinati si cu familii distruse. Si fara pamant...
Perfect adevărat ceea ce ați afirmat. Dumneavoastră ați abordat problema sentimental ca urmare a unui fapt real, pe care nu-l putem nega deoarece:
Pornind de la ideea că nu am studii în domeniu, ca cetățean simplu și persoană vătămată de prevederile acestei legi nr. 18/1991, și de instanța românească în egală măsură, am încercat să înțeleg care a fost mecanismul și interesul în esența și punerea în aplicare a acestei legi, în fapt de EXPROPRIERE a celor îdreptățiți prin ÎNȘELĂCIUNE. De ce spun asta:
1. punerea în posesie pe baza registrelor agricole este - Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase.
2. diferența neretrocedată a rămas la dispoziția comisiei cu – scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust, pricinuind o pagubă, dauna fiind diferența neretrocedată.
Cu alte cuvinte, Legea nr. 18/1991 nu este una de reconstituire a dreptului, ci una de EXPROPRIERE MASCATĂ.
Rog juriștii cu experiență să contrazică cu argumente afirmațiile mele.
Înțeleg că, nu sunt persoane avizate care să formuleze opinii, sau cele afirmate, respectiv, Legea fondului funciar nr. 18/1991 nu este o lege de reconstituire a dreptului de proprietate, ci una de EXPROPRIERE PRIN ÎNȘELĂCIUNE sunt adevărate.
Din pacate din punct de vedere juridic, afirmatiile dvs sunt aberatii. Real, sunt adevarate prin consecintele pe care le produce legea. Dovada sunt procesele castigate la CEDO pe vremea cand exista CEDO. Problema trebuie sa o priviti asa: e infractiune doar fapta definita ca atare in codul penal. Ori inselaciunea e "fapta persoanei care..." si nu "reglementarea legala care...". De fapt, o sleatca de tradatori de neam in frunte cu Iliescu au spoliat tara asta de tot ce s-a putut, inclusiv pamanturile oamenilor. Actiunile unui grup criminal asupra unei mase mari de oameni nu se pedepsesc prin legi facute tocmai de respectivul grup, Ar fi un nonsens. Punerea in posesie in baza registrelor e legala, porniti de la ipoteza gresita. Deci daca e legala, cum poate fi penala? Codul penal pedepseste persoana care incalca legea, nu care o respecta.
Concluzie: daca in lege scrie ca laptele e rosu si cerul mov....legal asa e. Nu conteaza care e realitatea obiectiva, pentru ca laptele e alb si cerul albastru doar dupa opinia dumitale, nu si a majoritatii cu bani si influienta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Aprilie 2019
adema1980, utilizator
Si ca sa invatam putin din istoria contemporana...Iliescu ne-a invatat ca sa omori un om e o fapta penala, sa omori o mie de oameni e "joc social"...cam ca justitia de azi din Romania.

Alte discuții în legătură

Definitie inselaciune-controverse Bencipici Bencipici (1) Inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine ... (vezi toată discuția)
Ncp - inselaciune premeditata maiaB maiaB Buna ziua! Intrebare: cum se pedepseste INSELACIUNEA PREMEDITATA ( ma refer la bani primiti si scutiti din alte plati pt servicii neonorate voit, exista probe ... (vezi toată discuția)
Tentativa de inselaciune oltul oltul conform noului cod penal tentativa de inselaciune va fi pedepsita? avand in vedere faptul ca impacarea partilor inlatura raspunderea penala (confor NCP) (vezi toată discuția)