avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu la cumul de functii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu la cumul de functii

Buna seara! Daca sunt angajat la aceeasi instituție, cu doua contracte diferite,pe timpi diferiti, cum mi se va acorda concediul de odihna. Menționez ca numarul de zile de concediu aferente contractelor, diferă intre ele( 62 de zile, respectiv 32 de zile).Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ulul , utilizator 22:33, 28 Aprilie 2019
Lucrati in sectorul bugetar sau privat ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Lucrez în sistemul bugetar.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Aprilie 2019
Ulul, utilizator
HG 250/1992
art.3
(1) Salariații care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariații cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
...
Prin urmare, dacă unitatea imi plateşte concediu 62 de zile pt. funcția de bază, trebuie sa fac o cerere de concediu făra plată tot pe 62 de zile pt. funcția cumulată, chiar daca pentru aceasta din urmă mi se acordă,conform contractului, doar 32 de zile?
Cererea o puteti face pentru 32 de zile, iar pentru diferenta chiar daca sunteti in CO la unitatea de baza puteti merge la munca la angajatorul respectiv.
Ultima modificare: Vineri, 26 Aprilie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna la cumul mic57 mic57 Am un CIM cu jumatate de norma, in cumul. Angajatorul nu vrea sa-mi acorde concediu de odihna platit pe motiv ca acesta se acorda numai la functia de baza. ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna sofronieroxana sofronieroxana Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pentru angajat in cazul a 2 contracte de munca elisa_2000 elisa_2000 Buna ziua O lamurire va rog. In cazul in care am angajat pe norma de 4 ore/zi, iar angajatul mai are un contract de munca la alta institutie cu program de 8 ... (vezi toată discuția)