Buna seara! Daca sunt angajat la aceeasi instituție, cu doua contracte diferite,pe timpi diferiti, cum mi se va acorda concediul de odihna. Menționez ca numarul de zile de concediu aferente contractelor, diferă intre ele( 62 de zile, respectiv 32 de zile).Mulțumesc.
HG 250/1992
art.3
(1) Salariații care indeplinesc prin cumul, pe linga functia de baza, cu o norma întreaga, o alta functie, au dreptul la concediul de odihnă platit numai de la unitatea în care au functia de baza. Unitatea în care salariații cumuleaza le va acorda, la cerere, un concediu fără plata pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealalta unitate.
...
Prin urmare, dacă unitatea imi plateşte concediu 62 de zile pt. funcția de bază, trebuie sa fac o cerere de concediu făra plată tot pe 62 de zile pt. funcția cumulată, chiar daca pentru aceasta din urmă mi se acordă,conform contractului, doar 32 de zile?
Cererea o puteti face pentru 32 de zile, iar pentru diferenta chiar daca sunteti in CO la unitatea de baza puteti merge la munca la angajatorul respectiv.
Concediu odihna
sofronieroxana
Buna ziua asi dori o lamurire in cazul acordarii concediului de odihna pentru angajat cu cumul de functii in aceesi unitate si in alta unitate. La functia unde ... (vezi toată discuția)