avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cerificat de mostenire suplimentar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cerificat de mostenire suplimentar

Buna seara!
Ma confrunt cu o problema si va solicit sprijinul. Ma judec de cativa ani cu vecinii mei; care, dupa decesul parintilor detin un cerificat de mostenitor dupa tata (decedat in 2016) si ulterior dupa mama (decedata in 2017), pentru o suprafata de teren pentru care defunctii detineau act de vanzare cumparare. De curand, fiul acestora a prezentat in instanta un certificat de mostenitor suplimentar (emis in 2018) la certificatul de mostenitor emis in 2017 dupa mama... Acest certificat suplimentar a fost emis ca urmare a faptului ca fiul defunctilor a prezentat notarului un cerificat de mostenitor al amamei sale , emis in 1966, dupa defunctul sau tata (decedat in 1966). Primaria de domiciliu a luat de bun acest certificat suplimentar si a inscris la pozitia de rol a persoanei cu care ma judec suprafata de teren inscrisa in acest document . Intrebarea mea este daca este legal ca primaria sa recunoasaca acest drept in contextul in care.1. Defuncta nu a solicitat niciodata sa iasa din indiviziune si sa intre in posesia /proprietatea acelei cote parti. 2. Nu a solicitat reconstituirea dreptului cf Legii nr.18/1991,3. Cum a putut primaria sa inscrie suprafata de teren la pozitia de rol a mostenitorului in contextul in care certificatul de mostenitor al defunctei precizeaza intinderea suprafetei fara vecinatati. . 4. Care este cadrul legal/demersul de a contesta aceasta situatie pe care o consider un mare fals realizat la nivelul primariei de domiciliu , pentru sustinerea partii cu care ma judec.

Alte discuții în legătură

Mediere conflict succesiune jb2016 jb2016 Buna ziua, Detinem un teren, din batrini - din anii '40, pentru care am platit impozit intotdeauna, dar nu dispunem de act de proprietate pentru acesta, fiind ... (vezi toată discuția)
Care sunt cotele aferente unei succesiuni Duca22 Duca22 Buna ziua, Care sunt cotele aferente unei succesiuni pentru 2 frati in cazul in care exista doar : 1 Certificat mostenitor fratele 1 - din 1985 dupa tata ... (vezi toată discuția)
Anularea titlului de mostenitor alinaduta alinaduta In urma cu cativa ani respectiv prin 1992 dupa ce a decedat bunica ,unchiul meu a facut succesiunea de pe defuncta si in fata unui notar le-a ... (vezi toată discuția)