avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Marire CAS prin reducerea indemnizatiei la Concediu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Marire CAS prin reducerea indemnizatiei la Concediu Medical

Buna ziua

Am gasit pe net un extras din OUG 8/2018 art V, nu gasesc "modificarea contributiei de asigurari sociale datorate pentru persoanele fizice care beneficiaza de concedii medicale, astfel'
concedii medicale initiale pentru maternitate, risc maternal, ingrijire copil bolnav (dupa data de 01.10.2018): 25% din cuantumul indemnizatiei pentru concediu medical
- Nu scrie de concediu medical pentru bonlavii de cancer, SIDA, Neoplazii cod 14 cum am eu.
De ce s-a marit CAS-ul de la aprox 2% la 25% de la 1 ianuarie 2019?
Mentionez ca in Ianuarie am avut concediu medical intrerupt
Ultima modificare: Vineri, 10 Mai 2019
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

De la 1 octombrie 2018 se mentine plafonarea cas pentru concediul de maternitate? stelutaradu2018 stelutaradu2018 Ce se intampla de la 1 octombrie 2018 cu valoarea CAS in cazul concediului de maternitate? Se aplica procentul de 25%? :( (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu rm AndreeaRebegea AndreeaRebegea Buna ziua In noiembrie 2017 am ramas insarcinata. In decembrie 2017 ziua 11 am intrat in concediu medical cod 01- 745 . Am continuat cu acelasi cod pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 magdaonofrei07 magdaonofrei07 Daca in din septembrie 2012 pana in ianuarie 2013 am avut concediu medical pentru boala cardiovasculara nestiind de cancer,iar din ianuarie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)