avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pot plati cartea de munca singura?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pot plati cartea de munca singura?

1 Imi pot plati cartea de munca singura (nemaiavand in prezetn un loc de munca)?
2 Daca da pot face acest lucru retroactiv (cu 3 luni in urma)?
3 Daca reusesc sa platesc voi putea apoi sa beneficiez cand va fi cazul de indemnizatia pentru cresterea copilului?
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 16:15, 25 Noiembrie 2009
da puteti. insa pt acest lucru trebuie sa mergeti la casa de pensii si sa incheiat cu ei un contract in acest sens.
nu puteti beneficia de indemnizatie de crestere copil daca va platiti singura cartea de munca.
pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil, trebuie sa fi realizat in ultimul an anterior nastreii copilului, timp de 12 luni, venituri impozabile.
Important: nu este vorba de plata de contributii la somaj, pensii sau sistemul de asigurari de sanatate, ci de realizarea de venituri impozabile sau asimilate celor impozabile.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2009
smeagull, utilizator
inseamna ca nici somajul nu se incadreaza sau daca as avea somaj as putea beneficia?
pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuiesc indeplinite cumulativ doua conditii: desfacerea CIM pentru motive care nu tin de persoana salariatului si stagiu de cotizare de 12 luni lucrate in ultimile 24 de luni.
am fost si am intrebat la itm daca imi pot plati singura pt.cartea de munca si mia zis ca da imi trebuie copie dupa buletin si dupa adeverinta de la ultimul loc de munca. suma minima 100 lei noi si un dosar cu sina,ma duc maine cu gandul sa intreb daca voi avea dreptul dupa 12 luni si la in demnizatia pt copil.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia ptr cresterea copilului pici pici Am si eu o nelamurire privind aceasta indemnizatie ptr cresterea copilului,o mama care nu este angajata ,dar care isi plateste contibutia la asigurarile ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Anca_87 Anca_87 Am o intrebare in legatura cu indemnizatia pt cresterea copilului.Sunt studenta in anul 3 ,la o facultate particulara ,la zi.Pot beneficia de indemnizatie pt ... (vezi toată discuția)
Concediu de paternitate costysv costysv Pot beneficia de concediul de paternitate daca tatal si mama copilului nu sunt casatoriti? Mama poate beneficia de indemnizatia pt.cresterea copilului daca ... (vezi toată discuția)