avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 142 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... firma in faliment - plata salarii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

firma in faliment - plata salarii

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea situatie: firma la care am lucrat a intrat la 14 noiembrie 2018 in faliment (nu in insolventa sau reorganizare) si am fost angajata lor pana la 31 martie 2019. Lichidatorul judiciar nu mi-a platit salariile aferente lunii ianuarie - martie 2019. O parte din bunurile societatii au fost inchiriate, deci venituri mai are societatea; dar din veniturile incasate plateste firma de paza. Va rog sa-mi spuneti ce as putea face/cum as putea sa-i oblig sa-mi plateasca salariile ianuarie - martie 2019, avand in vedere ca si salariile sunt datorii curente, la fel ca facturile de paza. De ce firma de paza are prioritate in fata salariului meu?
Multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 09:28, 8 Octombrie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Societatea de paza nu are prioritate.

Faceti o cerere catre lichidatorul judiciar sa va plateasca salariul ca fiind creanta curenta.

Depuneti cererea la lichidatorul judiciar si la registratura tribunalului.

Asupra cererii de plata lichidatorul judiciar are obligatia de a se pronunta prin raport.

Urmariti rapoartele lichidatorului judiciar si, in situatia in care la urmatorul raport lichidatorul respinge cererea dumneavoastra de plata sau nu se pronunta formulati contestatie impotriva masurii lichidatorului judiciar de a nu plati creanta curenta pe care o detineti.

Pentru contestatie se plateste taxa de timbru in suma de 200 lei la directia de impozite si taxe locale de unde aveti domiciliul si pe care va trebui sa o atasati contestatiei in original.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumes frumos pentru informatie.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns, ati putea sa-mi indicati articolele de lege pe care le pot invoca in cerere?
Legea 85/2014
art. 75 alin. 3, art. 59 alin. 5

Sper sa va fie de folos informatiile.
Multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

O societate în insolvență trebuie să-mi achite 5 facturi, aferente unor contracte semnate cu administratorul judiciar. care e procedura de urmat în caz că refuză plata? luca 31 luca 31 Problema Juridica: am lucrat cu o societate comercială aflată în insolventa are 5 facturi de achitat am contracte semnate de administratorul judiciar am ... (vezi toată discuția)
Plangerea penala - un pas inainte ? lukas123 lukas123 Buna ziua, Am castigat un litigiu de munca impotriva fostului angajator(srl). Am obtinut decizia irevocabila si definitiva. Acesta nu doreste sa efectueze ... (vezi toată discuția)
Iesire din insolventa EnacheTudora EnacheTudora Buna ziua! Sunt creditor inscris in Tabelul de creante al unui debitor dar si titular al unei creante curente (ca multi altii) dar care nu este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)