avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon?

Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la proprietate cu masina.
Daca trec cu masina peste gazonul lui ,imi poate face plangere penala pentru distrugere?
Mentionez ca servitutea este de 3,45m cu lungimea de 48 msi este prin conventie notariala.Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:54, 27 Mai 2020
daca aveti in acte suprafata- latimea drumului, e problema lui ce pune, dvs nu aveti servitute doar sa treceti cu piciorul.. poate aduceti basculanta sa va aduca nisip langa casa.. doar nu carati nisipul cu punguta.
Ultima modificare: Marți, 28 Mai 2019
gi-jane2, moderator
Da ,noi avem trecut in conventie latimea si lungimea servitutii,dar el ne interzice sa intram pe proprietate cu autoturismul,sub pretextul ca servitutea e doar pietonala si ca nu vrea sa trecem cu masina prin fata casei lui.Ne ameninta si tipa ca e proprietatea lui ,cu toate ca el a cumparat asa,iar noi trecem pe acolo de 20 de ani.
Dl. moderator @gi-jane2 v-a indicat temeiul si drepturile de care dispuneti in aceasta situatie.
Treceti cu masina pe zona delimitata de servitudinea respectiva inregistrand cu data si ora exacta tipetele si amenintarile.
Dupa ce acumulati 3-4 probe puneti in vedere vecinului ca este dreptul dvs atat de a depune plangere contra lui cat si de a introduce actiune in justitie impotriva lui, deci, daca aceasta este intreadevar dorinta sa, va fi servit.
Ultima modificare: Luni, 27 Mai 2019
Demos, utilizator
Multumesc pentru raspunsuri.Numai bine va doresc!
Servitutea nu este delimitata interen,vecinul nu isi doreste asta,folosindu-se si el de ea.Pe jumatate dun lungimea ei este betonata in ibtregime si pe junmatate este doar o alee de beton de 1,30m s pana la 3,45 gazon udat de aspersoare..Ne -a facut asta pentru a nu trece cu autoturismul,amenintandu-ne ca daca ducem masina in curte ne face plangere pentru distrugere.Masinile ,si noi si ei le parcam la intrarea pe servirute.Zic ca latimea servitutii nu este pentru trecere auto,
Daca ii chem in instanta,imi recuperez servitutea asa cum este trecuta in conventie?
As fi dorit sa ne intelegem amiabil dar nu e nici o sansa.Ei zic ,ca noi nu intelegem ,ca servitutea e doar pietonala,ca trebuia sa scrie in act si auto.Avand in vedere latimea ,eu cred ca e si auto.Ei nu vor sa recunoasca sub nici o forma.,,Servitute,ce e aia servitute?,dreprul de prorietate,conteaza ca e prevazut in Constitutie"fsi ei sunt proprietari,dar au proprietatea grevata de aceasta servitute,au cumparat asa.
Daca nu e delimitata in teren pot in instanta sa cer lucrul asta,sa imi dea voie sa fac drum peste gazonul lui.sa pot intra cu masina in curte?
Mi se va recunoaste dreprul stabilit conventional?Cat dureaza un astfel de proces?
Daca ei nu vor sa ne recunoasca dreptul ,exista riscul sa raman fara servitute,sau instanta obliga la recunoasterea si respectarea dreptului conform actelor?Servitutea e trecuta in CF ca drum de srvitute in favoarea noastra cu latime ,lungime si suprafata totala.Astept cu nerabdare raspuns.Va multumesc din suflet.

Alte discuții în legătură

Parcare servitute Aida2016 Aida2016 Am masina parcata pe prima parte a servitutii.Prima masina e a mea si in fata masinii mele este parcata masina proprietarului fondului aservit .El iese primul ... (vezi toată discuția)
Proces Aida2016 Aida2016 Daca proprietarul servitutii imi interzice folosirea servitutii pe toata suprafata,si la intrare pe servitute a pus o poarta proprie(pe care avem acces) se ... (vezi toată discuția)