Buna ziua,
Am o nelamurire: daca exista o clinica medicala si doreste sa ANGAJEZE medici, insa acestia lucreaza doar pe baza de procent se poate ca in C.I.M sa fie trecut salariu exclusiv ca procent din procedurile realizate? Sau se angajeaza cu salariul minim pe ecomie pt studii superioare + procent ( din care se scade salariu minim).
EX: unui medic dupa calcul procent ii revine suma de 5000 lei care se vor achita astfel:2350brut -salariu minim + 2650 lei diferenta pana la cat i se cuvine.
Cum se achita contributiile la stat daca medicul lucreaza si in spital? ( se achita din 2 parti - privat si public )?
Buna idee insa pe mine ma intereseaza sa figureze ca si angajat ( fiind vorba de proiect start-up ).
Nu stiu daca in acest program conventia civila e asimilata cu angajarea ( in mod teoretic clar ) sau macar cu crearea unui loc de munca.
Multumesc oricum pt idee
Da, asa este. Doar ca mai sus am trecut in exemplu o suma aleatorie. Dar ca principiu ma interesa daca e ok ( salariu minim pt studii sup + diferenta = procentul convenit )
In c.i.m. veti mentiona :
J. Salarizare
(1) Salariul de bază lunar brut este de 2350 lei.
(2) Alte elemente constitutive:
.....
d. Alte adaosuri: procentul convenit