avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum arata dosarul de reactualizare a actelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum arata dosarul de reactualizare a actelor Asociatiei de Proprietari conform legii 196/2018

Buna ziua,

Conform legii noi, asociațiile de proprietari trebuie să își actualizeze actele ca să fie în rând cu lumea. Deja ne-am apucat de acest demers, dar avem informații din toate părțile, fiecare face după cum îl taie capul.

Dacă ar putea cineva să confirme sau să ne corecteze în privința documentelor care trebuie să fie depuse ar fi minunat:
1. cerea tip
2. statutul asociaţiei de proprietari conform legii noi + tabel nominal cu semnături;
3. actul constitutiv + tabel nominal cu semnături (acesta deja există de la înființare)
4. acordul de asociere (deja existent)+ anexa cu tabelul nominal cu proprietarii membri (actualizat pe 2019 cu proprietarii de acum - acesta trebuie să conțină și detalii privind suprafața utilă/cota indiviza?)
5. procesul-verbal al adunării generale de constituire + tabel cu semnăturile celor care au participat la aceasta (acestea deja exista de la infiintare)
Hotararea Judecatoreasca initiala de infiintare +CUI

Se depun in 3 exemplare originale (mă refer aici la statutul nou)? Si daca da, si tabelele cu semnaturi trebuie sa fie in 3 exemplare?

Va multumesc anticipat pentru ajutor

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari Veronica Popescu Veronica Popescu REPREZINT 6 APARTAMENTE DINTR-UN BLOC DE 2 ETAJE. NE-AM HOTARAT SA INFIINTAM ASOCIATIE DE PROPRIETARI INSA NU STIM DACA LA INFIINTAREA ACESTEIA TREBUIE ... (vezi toată discuția)
Cum se infiinteaza o asociatie ? lumy81 lumy81 Buna! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu pasii necesari infiintarii unei asociatii, precum si functionarea acesteia. Multumesc! (vezi toată discuția)
Actualizare statut asociatie de proprietari cf legii 196/2018 ceraselacera ceraselacera Pentru actualizarea statutului si a acordului de asociere stiu ca trebuie depuse la judecatorie noul statut si un act aditional la acordul de asociere. A depus ... (vezi toată discuția)