Fiul meu divorțează. Casa în care au locuit, ca soți, a fost cumpărată exclusiv din banii fiului meu fără a încheia actele de vânzare -cumpărare, acestea s-au încheiat după câteva zile de la cununie pe numele ambilor soți acum. După numai 1 an 1/2 ei se despart. Soția spune că este dispusă să renunțe la un eventual partaj în favoarea ei. Ce posibilități există ca fiul meu să reintre în posesia bunul cumpărat de el exclusiv, dar care figurează pe numele ambilor soți.
Bunul a fost achizitionat, din cate inteleg, in timpul casatoriei ceea ce il face să fie un bun comun si sa existe o prezumtie de 50-50% pentru fiecare sot. Va fi necesar sa faceti un partaj judiciar si puneti in vedere instantei ca sotul a avut cota de contributie mai mare dar va trebui dovedit prin inscrisuri.
Doamna recunoste că nu a avut nici un aport la cumpărarea bunurilor și nici nu dorește să solicite împărțirea acestora, însă connf. legii , din cât știu, este obligatorie acestă procedură?!
În cazul în care fosta soție recunoaște că nu a contribuit speța este simplă, faceți partajul la notar!
Este obligatoriu partajul pentru ca fiul dvs să exercite dreptul de proprietate în exclusivitate!