avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce se poate întâmpla dacă provoci un accident sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce se poate întâmpla dacă provoci un accident sub influența alcoolului?

Am facut un acident, sub influenta alcoolului, 1,05 in sange nu stiu cat a iesit. Si persoana cealalta are clavicula rupta, vatamare corporala. Ce se poate intampla? Nu am nimic precedent
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tomaion , utilizator 07:40, 3 Iulie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
Bunaziua, si in acest caz la ce pedeapsa ma pot astepta, e vorba de puscarie? Daca vorbesc cu victima sa isi retraga plangerea m-ar salva intrun anumit fel?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Se vor face cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de vatamare corporala din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Analizând situația Dumeavoastră, așa am înțeles că în aerul respirat ați avut alcolemie de 1,05. De obicei în sânge apare dublul acestei valori. Oricum, chiar și în sânge valoarea de 1,05 atrage răspunderea penală. Conform practicii constante ale instanțelor judecătorești riscați să fiți condamnaț la pedeapsa închisorii între 1 și 2 ani, dar tot conform practicii constante se dispune suspendarea sub supraveghere acestei pedepse pentru o peioadă de încercare de 2-3 ani. Deci, dacă sunteți la prima abatere „nu veți face pușcărie” așa cum vă exprimați Dumneavoastră. În ceea ce privește infracțiunea de vătămare corporală din culpă, această faptă se pedepsește numai dacă îngrijirile medicale necesare depășesc 90 de zile. S-ar putea ca aceea fractură de claviculă să necesite mai puține zile de îngrijiri medicale, caz în care nu veți răspunde penal ci doar civil pentru această faptă.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca isi retrage plangerea pentru infractiunea de vatamare corporala din culpa, se dispune clasarea. Veti fi cercetat in continuare pentru conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.
Va puteti astepta sa fiti trimis in judecata si condamnat.
Luati-va avocat sa va reprezinte. NU mergeti singur la proces.

Alte discuții în legătură

Accident rutier rosica rosica Accident rutier produs acum 2 ani si cateva luni ,cu vatamare corporala care are zile de spitalizare 89,cel vinovat de accident ,nu avea permis ,a mai fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier ... CristiLazar CristiLazar Buna ziua, la sfarsitul lunii mai am avut un accident rutier cu o alcoolemie de 0,52 mg in aerul expirat, iar in sange 1,39, in urma accidentului, au fost ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie si accident cosmas cosmas buna ziua!sant aproape doi ani de la accident,alcoolemie 0,86,m-am impacat cu victima imediat.nu am primit nici o citatie pana acum.as vrea sa stiu de ce si ... (vezi toată discuția)