Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin mereu 2 mc de apa de plata. Luna aceasta am avut un soc in momentul in care am citit ca avem de plata 60 lei in plus ptr pierderile de apa din bloc. Intrebarea mea este : de ce trebuie sa platesc pierderile din bloc daca sunt declarate 0 persoane in apartamentul meu si nu consuma nimeni nimic iar contorul de apa e in aceeasi pozitie de consum de cand am plecat din tara?
Buna ziua,
Puteti contesta lista de plata in termen de 15 zile de la afisare, la presedinte.
Toti proprietarii au aceasta suma de plata pentru pierderile de apa?
Cat de des apar aceste pierderi?
Toti locatarii blocului au de plata acesti bani. Legea spune ca plata pierderilor se face pe nr de persoane care locuiesc in apartamente nu pe apartamente. Daca la noi nu sta nimeni de ce trebuie sa platesc acesi bani? Au fost impartite aceste pierderi pe toti locatarii desi tot legea spune ca asociatia nu are dreptul de a pune mai mult de 3.5-5 mc apa la un apartament nelocuit
ynocentta
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Conform disp L nr 196/2018 proprietarul bunului imobil situat in condominiu datoreaza obligatii lunare la intretinere indiferent daca locuieste sau nu in imobil
Legiuitorul in inteleapta lui misiune a dispus numai reguli generale,nu a prevazut si solutionarea situatiilor curente din asociatiile de proprietari respectiv modalitatea legala de repartizare si recuperare supliment consum utilitati
Deoarece legiuitorul nu a dispus dispozitii concrete pentru repartizat si recuperat supliment utilitati se uziteaza 3 variante de repartizare ,variante care nu sunt perfecte si care genereaza frecvente dispute intre proprietari