avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am împrumutat unui verișor 3000 de euro acum 8 ani, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am împrumutat unui verișor 3000 de euro acum 8 ani, din care mi-a înapoiat 1000, acum 2 ani. Pot folosi mesajele WhatsApp/Facebook ca dovadă în instanță?

Buna ziua.

Am imprumutat unui verisor 3000 EUR acum 8 ani din care mi-a inapoiat 1000 acum 2 ani. Fiind la limita cu rabdarea, i-am dat ultimatum ca altfel implic si alte parti, familie etc. Fiind familie practic, nu am facut nici o hartie, desi el a vrut sa faca, dar asa sunt eu, am vrut sa ajut. Acum imi dau seama ca el defapt nu mai vrea sa imi dea restul de 2000 de EUR. Singura dovada, daca se poate numi asa, este discutia noastra pe WhatsApp si facebook. In mesaje nu se discuta de cand e datoria sau cand s-au dat banii.Se poate considera dovada in instanta?

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Ciurea Cristina , utilizator 16:10, 22 Iulie 2019
Buna seara,

Se pot depune ca dovada in instanta, însă nu este suficient pentru dovedirea acțiunii.
Banii au fost dați in numerar sau depuși intr-un cont bancar? Dacă i-ați depus sunt de folos extrasele de cont din care reies depunerile coroborat cu conversațiile de pe WhatsApp/Facebook.
Am inteles. Multumesc.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data imprumutarii pentru a demara o actiune in instanta. Daca ati iesit din acest termen, se considera prescris si se va respinge actiunea.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar există şi intrerupurea termenului de prescripţie.
Buna ziua!

Termenul de prescriptie se intrerupe cand se fac plati voluntare, astfel acesta curge de la ultima plata de acum 2 ani.

Actiunea nu se respinge in mod automat, ci doar daca prescriptia este invocata de catre debitor. Insa, in cazul de fata, daca se poate proba plata de acum 2 ani, prescriptia nefiind invocata, aceasta a fost intrerupta si a generat un nou termen de 3 ani.

Alte discuții în legătură

Prescriptia civila prin mediere mosu1907 mosu1907 Buna ziua! In urma cu 4 ani am dat cu imprumut o suma de bani. Dupa 2,5 ani de la aceast fapt am facut demersuri printr-un mediator pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Prescriptie??? bog33 bog33 buna ziua. din tot ce am studiat eu, posibil sa gresec sau am inteles gresit cu privire la calcului termenului de prescriptie de 3 ani e cam asa? 1. daca ... (vezi toată discuția)
Prescriptie CristinC63 CristinC63 Am si eu o contrazicere cu un prien si de aceea vreau sa adresez si eu o intrebare.Exista o prescriptie a unui imprumut la banca?Multumesc! (vezi toată discuția)