avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Facebook mi-a blocat contul pentru că mi-am scris ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Facebook mi-a blocat contul pentru că mi-am scris numele în chirilica veche și nu le-am trimis copie după CI. Cum îi pot da în judecată?

Buna ziua. Acum 2-3 ani Facebook mi-a blocat accesul la contul propriu, pe motiv ca nu le-am trimis copie dupa buletin. Ceea ce-i deranja era faptul ca aveam numele scris in chirilica veche (chirilica, nu rusa) dat fiind faptul ca sunt pasionat de istorie si-mi placea cum se vedea. Continea chiar elemente din chirilica veche, disparute inclusiv din evolutia ei...In fine, cineva m-a raportat ( desi, astazi sunt sute de conturi cu caractere rusesti, cu utilizatori romani) si m-au luat la intrebari, ca sa le trimit copie dupa CI. La care eu le-am scris pe o foaie "cine sunteti voi sa cereti documente de identitate? Sunteti autoritate"? Mi-au raspuns ca vor sa verifice daca identitatea mea este aceea. Le-am explicat ca fiecare litera din numele afisat corespunde numelui meu real si ca pot verifica aceasta folosind datele cardului bancar, cu care facusem deseori plati la ei. Dar copie dupa CI, nu le-am dat. Ca drept urmare, mi-au blocat contul intr-un mod ticalos, in sensul ca nici nu este sters dar nici nu e activ. Cand vreau sa ma loghez spune la nesfarsit, de ani de zile, ca 'Ne pare rau , momentan analizam documentele dvs" Le-am mai scris de pe alte conturi sa ma lase sa-mi recuperez amintirile, fotografiile personale cat si cu copilul meu, clipurile, etc. Degeaba. De pe pozitia lor de forta, ma trateaza ca pe un nimeni. Pentru dorinta de a-mi afisa numele cum vreau eu si nu cum vor ei... Ulterior, neredandu-mi nici ceea ce era al meu. Asadar, va intreb pe dvs: as avea posibilitatea sa-i dau in judecata in Romania, eventual sa le cer despagubiri pentru tratamentul lor abuziv , pt lipsurile create atatia ani si pentru faptul ca nu am achiesat demersului lor securistic? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: misa2002_2006 , utilizator 12:51, 6 August 2019
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza a ce sa ii dati in judecata? Facebook, ca orice alta retea sociala, aplicatie sa platforma online, functioneaza dupa niste termeni si conditii contractuale, care sunt aduse la cunostinta utilizatorilor. In mod cert, in momentul in care v-ati creat contul, ati bifat ca sunteti de acord cu termenii si conditiile de utilizare, termeni care contin inclusiv dreptul Facebook de a bloca orice fel de cont suspect a fi fals. Este irelevant faptul ca aveti numele scris in chirilica veche. Atat timp cat nu faceti dovada ca este contul dvs si ca datele folosite la inscriere sunt corecte si va apartin, Facebook are dreptul de va mentine contul blocat.
Ultima modificare: Marți, 30 Iulie 2019
alex_element, utilizator
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sper sa nu fiti avocat. Cum sa fie fals cand literele calca, una dupa alta, pe numele meu? Si nu despre asta este vorba ,in mod special, ci despre faptul ca o entitate straina imi cere, in tara mea (!) cartea de identitate? Pe bune??? Domnule element, n-aveti viziunea abuzului. O sa ma adresez totusi, unui birou de avocatura decat sa intreb aiurea, in locuri unde ma pot trezi cu raspunsuri de la elemente cu apucaturi securistoide. In plus, ca mi-am adus aminte! dedesubt era inclusiv traducerea numelui meu. Fara numele de familie, ca nu-mi place inscriptia numelui pe usa. dar cele doua prenume ale mele erau, cu caractere latine. Cand incasau sute de lei de pe cardul meu, pt diferite promovari, nu era fals???? Tot asa combativ sunteti si-n instanta?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Iulie 2019
laurr29, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oricine poate da in judecata pe oricine altcineva. De ex. puteti sa-l dati in judecata pe Trump ca le permite sa functioneze.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cititi drepturile si conditiile de utilizare ale Facebook. In mod cert veti gasi raspunsul acolo.
2. Facebook nu face dinstinctia dupa tara. In schimb, urmareste protejeaza proprietatii intelectuale. Este posibil sa considere contul dvs ca fiind potential fals si, prin urmare, cere documente justificative.
3. Legat de plata cu cardul, nu este nevoie de niciun act de identitate. Aprobarea platii se realizeaza in baza altor algoritmi de confirmare a identitatii proprietarului cardului/contului, cunoscuti doar de acesta (token, pin, sms).
4. Nu sunt avocat, iar postarile mele reprezinta strict punctele mele de vedere. Trecand peste postarea dvs, va recomand sa tin cont de faptul ca, in esenta, acesta este un forum deschis si ca, uneori, anumite raspunsuri sunt diferite de viziunea/asteptarile noastre. Mai departe, aveti libertatea de actiona dupa cum credeti de cuviinta.

laurr29 a scris:

Sper sa nu fiti avocat. Cum sa fie fals cand literele calca, una dupa alta, pe numele meu? Si nu despre asta este vorba ,in mod special, ci despre faptul ca o entitate straina imi cere, in tara mea (!) cartea de identitate? Pe bune??? Domnule element, n-aveti viziunea abuzului. O sa ma adresez totusi, unui birou de avocatura decat sa intreb aiurea, in locuri unde ma pot trezi cu raspunsuri de la elemente cu apucaturi securistoide. In plus, ca mi-am adus aminte! dedesubt era inclusiv traducerea numelui meu. Fara numele de familie, ca nu-mi place inscriptia numelui pe usa. dar cele doua prenume ale mele erau, cu caractere latine. Cand incasau sute de lei de pe cardul meu, pt diferite promovari, nu era fals???? Tot asa combativ sunteti si-n instanta?

Că orice societate privata care activează online au niste termeni și condiții pe care orice persoana le accepta in momentul in care face un cont.
Dvs ați acceptat acei termeni și ca urmare ei pot sa blocheze sau să șteargă un cont daca se încadrează în ce scrie acolo,fara a fi trași la raspundere.
Daca o sa citiți o să vedeți că scrie că va pot cere cartea de identitate pentru a va fi verificată identitatea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2019
AndreiPD, utilizator

Alte discuții în legătură

Frauda informatica lawcomp lawcomp Am dezvoltat jocuri (gen facebook) si din pacate ei nu ma mai accepta ca dezvoltator pe site. Din aceasta cauza, ca sa nu arunc toata munca la cos(e vorba de ... (vezi toată discuția)
Hartuire minor dragalinamihaela dragalinamihaela Am o fata de 17 ani care e agresata pe facebook cu tot felul de mesaje urate si comentarii la fotografii foarte injositoare si nu stiu cum sa intervin.Eu sunt ... (vezi toată discuția)
Cont fals facebook. cum pot afla cine l-a făcut și în ce mod poate fi tras la răspundere? AlinDelcea AlinDelcea Buna seara! Am si eu o neclaritate privind crearea unui cont fals si sper sa primesc un raspuns daca se poate, fapt pentru care va multumesc anticipat! Am ... (vezi toată discuția)