avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație copil

Înainteze a naște am avut 3 ani vechime neîntrerupt în cartea de muncă din care 1 an jumate am cotizat ca persoană fizică la casa de pensii După naștere nu am primit decât alocația copilului Cum aș putea să îmi recuperez banii pt indemnizație? Am născut în anul 2006
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 8 August 2019
Din 2006 pana acum...s-au cam prescris eventualele datorii...
Si indemnizatia este un drept nu o obligatie, adica este dreptul d-voastra sa beneficiati de ea nu obligatia statului sa v-o dea. Daca d-voastra nu v-ati ocupat sa depuneti niste acte in termenele legale atunci se considera ca nu aveti nevoie de banii aia. Statul nu are nici un interes sa va dea niste bani daca nu ii vreti.
Indemnizatie ati fi luat pentru 2 ani fara 42zile concediu postnatal, daca dupa un an de la nastere ati fi dus dosarul ati fi luat doar pentru perioada ramasa nu si anterior ... sunt si in legea asta niste termene in care trebuie depuse dosarele.

Ionut.ion a scris:

Din 2006 pana acum...s-au cam prescris eventualele datorii...

Dar am avut dosar trimis după ce am născut numai ca nu mi-au aprobat să primesc indemnizația pt că fetița s-a născut în luna noiembrie și au spus că legea au schimbat-o în 31 octombrie, adică cei care au cotizat la casa de pensii nu mai primeau indemnizația, numai alocația copilului
Și nu am putut să înțeleg cum nu pot să primesc acea indemnizație pt că am cotizat la casa de pensii 1 an jumate plus încă un an jumate am fost angajată, deci am avut fără întrerupere în cartea de muncă 3 ani înainte să nasc copilul
Plata contributiilor asigurarilor socilale pentru pensie, sanatate si somaj nu ajuta si nici nu este o conditie sine qua non (necesara) pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului.

Alte discuții în legătură

Indemnizație de creștere copil la pfa Eva88 Eva88 Pot sa beneficiez de indemnizație de creștere a copilului, dacă nu am cotizat la casa de pensii? Menționez ca sunt PFA, având activitate de 3 ani, dar nu ... (vezi toată discuția)
sunt o persoana neangajată, pot beneficia de indemnizatie crestere copil pana la 2 ani? IULIA-IULIA IULIA-IULIA Buna ziua, Sunt o persoana neangajată, vreau sa încep sa îmi plătesc contribuția minima pentru pensie ( pe ultimii 3 ani) ! Plănuiesc sa am un copil ! ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile ... Iwona Iwona Bună ziua, Dacă am mai puțin de 12 luni venituri impozabile în ultimii doi ani anteriori datei nașterii copilului, pot sa cotizez 6 luni (sa le ... (vezi toată discuția)