Bună seara! Proprietar decedat. Datorie 2000 roni. Președintele a depus actele la OCPI, dar apartamentul neavând date cadastrale, nu s-a putut înregistra datoria. Nu cunoaștem data prezentării moștenitorului de drept al apartamentului. Chiar fără locatar, datoria se va mări. Ce are de făcut conducerea asociației în acest caz? Cum se va rezolva stingerea datoriei celui decedat? Mulțumesc!
latka
Utilizator 1din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Cum se va mari datoria ? In momentul acesta nu mai exsta proprietar, membru al asociatiei dvs., deci nu mai aveti nici un drept de a impune ceva, in plus numarul de persoane ce locuieste acolo e zero. Toate cheltuielile comune se pot impune numai proprietarilor. Deocamdata s-a "suspendat" aceasta posibilitate.
Va puteti revendica datoria si impune ceva, doar in momentul in care va fi un proprietar.
Mulțumesc! Logic ca nu are cine sa plătească, altfel toți cei care se scad și au zero pe lista, ar putea sa nu plătească nici ei.... Doar vii plătesc. Acum nu se dă căldură, sper sa îl conving pe administrator ca nu are cine sa se încălzească. Înca o data, mulțumesc pentru răspuns!
Pentru partea de încălzire bănuiesc faptul ca există o persoană dintre cunoscuții decedatului, care are acces. În prezența sa se poate izola fiecare calorifer sau eventual debranșare, până la clarificarea moștenirii. Până va apărea acel nou proprietar, chestiunea decontării cheltuielilor este pur juridica, practic nu mai există acel membru al asociației, apartamentul respectiv nu mai face parte din asociație, de aia nu puteți considera ca mai sunt cheltuieli comune cu el. Juridic nu puteți deconta asa ceva, din moment ce proprietar nu există.
De aceea e bine și sa izolați acel apartament de la utilități.
Apartamentele nelocuite cu proprietar fac parte din asociație și au cheltuieli.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Un apartament abandonat genereaza cheltuieli pe cota-parte indiviza de proprietate, la fel ca un apartament cu 25 de persoane.
Sunt de acord cu propunerea de a "izola" acel apartament de la utilitati. cu toate ca deconectarea caloriferelor poate creea disconfort termic, locuintelor invecinate (sus-jos, dreapta-stanga), dar pana la urma, asta este...
Asa cum a mentionat @ynocentta, conducerea asociatiei sa mearga la Primaria locala cu o notificare in sensul celor discutate. Daca nu se gaseste niciun urmas al proprietarului, in urma unor proceduri legale, locuinta va trece in proprietatea statului (eventual ca locuinta sociala) care va fi inchiriata.
Oricum, conducerea asociatiei trebuie sa se "miste" rapid pentru ca cheltuielile pe cpi vor mari debitul. Totusi, cineva o sa achite aceste cheltuieli, iar asociatia nu trebuie sa renunte la incasarea acestuia.
Mult succes!
Asociatie
ContSters69061
Care este procedura pentru ca un grup de vecini sa se constituie intr-o asocitie?
Ei stau la casa - intr-un cartier rezidential-si vor ca toate costurile ... (vezi toată discuția)