avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul are o casa pe limita de proprietate construita ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul are o casa pe limita de proprietate construita prin 1930.

Vecinul meu are o casa construita pe limita de proprietate. Din cauza prafului de pe strada neasfaltata si a astmului bronsic pe care il am doresc sa construiesc o poarta de 3m inaltime si o pergola acoperita ca sa ma izolez de praf. Pergola va fi acoperita cu policarbonat, la capat jgheab de colectare a apei si cu un paravan din lemn si policarbonat inalt de 50 cm pentru ca stropii de apa de la ploaie sa nu ude casa vecinului . Spatiul dintre casa mea si casa lui este mic ca sa pot face aceasta pergola cu tot cu paravan la 60 cm de casa lui. Intre casa lui si capatul capriorilor pergolei sunt 42 cm, cu jgheab raman 32 cm, cu paravan 25 cm. Vecinul vrea sa ma retrag cu paravanul la 60 cm. Consider ca orice lege trebuie sa dea drepturi in egala masura vecinilor. Nu ar fi echitabil ca drepturile vecinilor sa fie in oglinda? Adica fiecare sa avem aceleasi drepturi? Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Vineri, 23 August 2019
Mihail-Sanda, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună seara! am o întrebare suplimentară vă rog. am construit ... manrsr manrsr Bună seara! Am o întrebare suplimentară vă rog. Am construit o terasă acoperită din materiale ușoare cu aprobare de la primărie cu condiția să nu ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)
Vesnica streasina danydany danydany Buna ziua , Imi construiesc o casuta si langa casa vreau sa construiesc o anexa de 10-15 m lungime.(camera centralei , spatiu de depozitare lemne , un ... (vezi toată discuția)