avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta minima parcare fata de constructie cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit

Buna ziua,

Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit?
Cel mai recent răspuns: Ena1987 , utilizator 12:58, 16 Noiembrie 2021
NORME din 4 februarie 2014de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației
art.4
La stabilirea amplasamentelor clădirilor de locuit se vor preciza și amplasamentele următoarelor dotări tehnico-edilitare:
.....
c) spații amenajate pentru gararea și parcarea autovehiculelor populației din zona respectivă, situate la distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; în aceste spații este interzisă gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum și realizarea activităților de reparații și întreținere auto.
....
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns.
Din articolul de mai sus, eu inteleg ca masinile cu tonaj mai mic de 3.5 tone pot parca in aceste spatii. Ceea ce inseamna ca amenajarea unei parcari de autoturisme in fata unui balcon nu este interzisa.
Ideea este ca in fata balconului meu se parcheaza la o distanta de mai putin de 1 m si as vrea sa stiu daca exista o lege de care sa ma folosesc pentru a stopa acest lucru.
Legea este clara : distanțe de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit pentru parcare ..
Multumesc!
si daca nu se respecta cui ma adresez?
sunt 2-3 mașini care parchează pe trotuarul aflat la max 3 m de ferestrele apartamentului meu. Nu pot chema politia locala de fiecare data, caci mașinile se schimba

Alte discuții în legătură

Distanta legala parcaj - constructie locuinte Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Legea de mai jos, exclude sau nu autoturismele? NORME din 4 februarie 2014de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! intampin urmatoarea problema . recent, cineva isi ... gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)
Parcare auto la mai putin de 5m de geam, in ce masura ma ajuta legea parcarii autovehicolului ... Artik Artik Buna seara, In ce masura ma ajuta legea parcarii autovehicolului personal la mai putin de 5 m de geam ( In realitate distanta este sub 2 m si ... (vezi toată discuția)