avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Șantajată sexual și amenințată cu poliția după ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Șantajată sexual și amenințată cu poliția după o tentativă de furt din magazin: cum pot să mă apăr de individ și de toate amenințările lui?

În urma cu 3 zile an încercat sa sustrag un articol din magazin fără sa îl plătesc dar am fost prinsa și pusa sa plătesc articolul respectiv. Cei de la politie nu mi-au deschis dosar penal ci doar au spus ca data viitoare sa nu se mai întâmple altfel imi fac singura probleme legate de cazier.
Drept recunoștință, am continuat sa vorbesc cu persoana care m-a prins în fapt și care se presupunea îngăduitor cu mine. Acesta ulterior încercând sa ma șantajeze sexual, văzând ca nu poate sa obțină nimic a început sa ma amenințe prin mesaje spunându-mi astfel:
"voi suna la politie și voi cere sa se continuie cu dosarul" "am să-ți distrug cazierul și cariera" "îți voi arata eu ce înseamnă să îți bați joc"
În final am blocat toate căile de acces mesaje apeluri însă am nevoie sa ma ajutați cu câteva informații cu privire la legile în vigoare.
Este posibil ca aceste amenințări sa se îndeplinească? Cum as putea sa ma apar de acest individ și de toate amenintarile lui?
Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Septembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 12:28, 16 Septembrie 2019
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca a fost sesizata politia si acestia au constatat furtul, aveau obligatia sa se sesizeze din oficiu.
Nu au intocmit un PV cand au venit? nu ati semnat nimic?
Nu am semnat nici o fisa absolut nimic. După ce am plătit la casa respectivul produs. Atât am văzut ca urmau sa transmită prin stație constatarea de la fata locului, unul din cei doi polițiști au scris ceva anume însă nu am fost de fata sa vad dacă ar fi fost vorba de un proces verbal.
Argumentul celuilalt a constat in:
"Dacă personalul magazinului a decis sa nu îți deschidem dosar penal nu vom face asta dar trebuie sa plătești articolul reapectiv. Îți vom prelua datele și vom transmite mai departe pentru ce am venit noi aici."
În final am părăsit magazinul cu produsul achitat.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca a fost sesizata politia si acestia au constatat furtul, aveau obligatia sa se sesizeze din oficiu.
Nu au intocmit un PV cand au venit? nu ati semnat nimic?


2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti fi citata de politie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E posibil ca să se continui cu dosarul penal? din amenințările respectivului asta ar intentiona. Mai poate apela politia pentru a-mi face mai mult rău?
Mulțumesc!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Veti fi citata de politie.

3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca ati inteles ce v-am spus. In cazul infractiunii de furt, daca politia a fost chemata, nu este nevoie de plangerea persoanei vatamate, politia se sesizeaza din oficiu.

Alte discuții în legătură

Furt din supermarket, valoare 150 lei, consecinte Dew2017 Dew2017 Buna seara, prietenul meu cu permis de sedere(pe termen lung), cetatean moldovean a sustras bunuri in valoare de 150ron dintr-un supermarket. A fost prins in ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket Anamariacatalina Anamariacatalina Am fost chemată la judecătorie printr o citație in care scria renunțare urmărire penală, am furat dintr-un supermarket niște alimente, am confirmat la ... (vezi toată discuția)
Confirmare renuntate urmărire penala Dsniel Dsniel La ce se referă confirmare urmarire penala (art.318 alin.12 NCPP) ? Ma poate ajuta cineva cu vreun răspuns? (vezi toată discuția)