avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Achizitii intracomunitare de Servicii si Marfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Achizitii intracomunitare de Servicii si Marfa

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema:

Am o I.I. neplatitoare de TVA infintata in urma cu 5 ani, moment in care Reg Comertului a eliberat un CUI, pe baza caruia am obtinut Certificat EORI pentru import.
Recent am obtinut de la ANAF un nou CUI pe baza de cerere pentru achizitii intracomunitare.

Intrebarile / nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. Trebuie obtinut un nou Certificat EORI pentru noul CUI?
2. La declaratiile anuale (ex Declaratia Unica) se foloseste vechiul sau noul CUI?
3. Noul CUI este valabil STRICT pentru achizitii intracomunitare?
4. Stiu (sau cred ca stiu :) ) ca marfa achizitionata intracomunitar trebuie declarata prin cele 2 declaratii doar dupa ce valoarea achizitiei depaseste 10.000 euro. Este corect?
5. Marfa cumparata si platita catre un furnizor din Asia (China, Hong Kong, etc) dar CARE ESTE LIVRATA DIN BELGIA / OLANDA poate fi considerata achizitie intracomunitara? Daca da, cum se pocedeaza pentru a plati cat mai putin la stat? Valoarea achizitiilor este sub 150 Euro.

Va rog ca raspunsul sa fie cat mai detaliat cu putinta, deoarece nu ma pricep nici la contabilitate, nici la partea juridica si nu-mi doresc sa am probleme la un eventual control.

Va multumesc cu anticipatie pentru sprijin si ajutor,

Andrei

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de servicii si marfa AndreiRB AndreiRB Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns avizat in urmatoarea problema: Am o I.I. neplatitoare de TVA infintata in urma cu 5 ani, moment in care Reg ... (vezi toată discuția)
I.i neplatitor de tva. achizitie ue element94 element94 Buna seara. Sunt un I.I neplatitor de TVA. Intentionez sa cumpar anumita marfa din Germania spre re-vanzare pentru o firma ne-platitoare de TVA din afara UE ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara srl neplatitor de tva lArmAr lArmAr Buna ziua. Detin SRL neplatitor de tva, cifra de afaceri nu depaseste 35 mii euro/an Importurilor le fac extracomunitar unde platesc TVA la vama cand se face ... (vezi toată discuția)