avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Receptie finala a casei (cu inspectorii primariei)
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Receptie finala a casei (cu inspectorii primariei)

Receptia casei (cu inspectorii de la primarie) imi da batai de cap de ceva timp:
1. Am terminat constructia inainte de expirarea autorizatiei; datorita unor conditii obiective nu s-a putut respecta 100% proiectul initial, adica am fost nevoit sa inchid o usa din interior, sa modific accesul la etaj (scara era in proiect pe exterior iar eu am facut-o prin interiorul casei, ca la noi mai e si iarna).
2. a venit inspectorul de la primarie, i-am explicat situatia si a zis ca trebuie facute dispozitii de santier pentru toate modificarile (fereastra, usa, scara)
3. Am platit proiectantului inca 10 mil. ca sa imi refaca plansele in care apreau modificarile respective (de fapt arhitectul a facut acele dispozitii de santier)
4. La primarie (cand m-am dus cu dispozitiile de santier) a zis alt inspector ca nu sunt bune disp. de santier, trebuie refacut tot proiectul (??????care e logica???), astfel incat sa apara plansele la aceleasi dimensiuni cu cele initiale, etc In concluzie ar trebui sa ma duc la arhitect si sa zic: domnule, pentru o usa si o fereastra pe care le-am modificat (asta e, m-am certat cu vecinul si le-am inchis) trebuie sa iti dau iar 1000 de euro ca sa refaci tot proiectul.

Desi casa a fost facuta in regie proprie, toate etapele importante au fost verificate si stampilate in cartea tehnica a constructiei de catre un diriginte de santier.

Oare nu ii pot obliga cu legea 50 in fata sa imi efectueze receptia (pt. ca nu am adus modificari structurii de rezistenta), IAR DACA NU VOR sa imi motiveze cei de la primarie de ce refuza?

O a doua rugaminte...stiu ca trebuie autorizatie pt. gard...cel vechi vreau sa il schimb, dar va fi aproape identic cu cel nou (tot fundatie de 60 cm beton iar restul scandura (nu opac).
Nu pot motiva ca am fost nevoit sa il refac datorita vantului si de fapt l-am reparat (si atunci nu ar trebui autorizatie)? Daca tot e la fel ca cel initial....

Cu multumiri anticipate pt. sfaturi!

Mihai

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la cartea tehnica a casei arbit arbit Buna, As dori sa va intreb daca trebuie sa apara in cartea tehnica a unei case parter+etaj situata intr-o zona urbana, urmatoarele modificari facute fata ... (vezi toată discuția)
Constructie cu autorizatii complete, dar cu ceva modificari Marian_isleworth Marian_isleworth Buna ziua ma confrunt cu o situatie in momentul de fata, am realizat o constructie cu toate actele in regula proiect toate autorizatiile dirginte santier etc, ... (vezi toată discuția)
Amenajare pod existent nicolla.c nicolla.c am rugamintea daca sunt necesare autorizatii si care este calea de urmat pentru amenajarea podului existent in proprietate privata ca spatiu de locuit fara a ... (vezi toată discuția)