avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calcul corect asistenti ai persoanelor cu dizabilitati.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calcul corect asistenti ai persoanelor cu dizabilitati.

Salariul meu ca asistent personal al persoanei cu dizabilitati, ce am gradatia 5 de vechime, ar trebui sa fie calculat plecand de la salariul minim pe economie aferent anului in curs , care este salariul DE BAZA pentru gradatia zero al asistentului personal, la care se aplica apoi calculul succesiv al procentelor aferente gradatiilor de vechime , iar apoi se adauga celelalte sporuri. Primaria a procedat in mod discriminatoriu calculand numai pentru asistentii personali ai persoanelor cu dizabilitati , fata de ceilalti angajati ce au la gradatia zero salariul de baza egal cu salariul minim pe economie, adaugand la salariul avut anul trecut in luna decembrie , a diferentei de 1/4 dintre salariul din anul 2020 si cel din 2018. Analizand legislatia , inclusiv H.G. 937/2018 si coroborand aceasta hotarare cu Legea-Cadru 153/2017 si Legea448/2006, modul de calcul aplicat de primarie incalca H G. 937 si Legea 448/2006 . Astfel eu am salariul ce include calculul gradatiei 5, in cuantum de 2477 lei in loc de 2589, salarii ce includ calculul gradatiilor de vechime. Daca scadem gradatiile din 2477 lei, nu am salariul de baza eal cu 2080 lei,salariul minim pe economie, ceea ce incalca prevederile H.G. 937/2018 si a Legii 448/2006 .La fel au aplicat si pentru salariul din 2018. Pe tabelul cu salariile angajatilor , afisat pe siteul Primariei Bacau apare clar aceasta discriminare. Intrebarea este daca , confirmati punctul meu de vedere sau nu ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Septembrie 2019
Naieta, utilizator

Alte discuții în legătură

Cine greseste,legiuitorul sau angajatorul? Naieta Naieta Sunt asistent personal al persoanei cu handicap grav si am gradatia 5 de vechime. Salariul de functie asistent personal, gradatia zero, este egal cu ... (vezi toată discuția)
Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice 2017 Cornel  Vasile Cornel Vasile Legea salarizării bugetare, adoptată de Senat Detalii : http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_45315/avocatnet.html Forma adoptata de Senat ... (vezi toată discuția)
Cum e corect calculat salariul minim cu gradatie in anul 2019? Naieta Naieta Doua persoane, ce pentru functia lor, au salariul de baza pentru gradatia zero, egal cu salariul minim pe economie, au calculul gradatiilor diferit si ... (vezi toată discuția)