avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Art. 231 NCPC
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Art. 231 NCPC

Buna ziua,

In legatura cu art. 231 din NCPC, asa cum este el redactat, aliniat 1 aliniat 2, ca la cererea uneia din parti inrtgistrarea se transcrie si se comunica (probabil postal) partii pe care a cerut-o. Nu stiu daca grefiera este obligata sa transcrie toata inregistrarea care a cuprins procesul părtilor din ziua respectiva. Inregistrarile sedintei se fac electronic si stiu ca inainte, tot la cerere, puteai sa ceri inregistratea sedintei tale care iti punea la dispoziţie probabil un CD contra unei sume de bani. Ori eu nu pot fi sigur caci grefiera imi transcrie fidel tot ce apare in conţinutul inregistrarii, cu toate ca si aceasta poate fi trucata dar nu iau in consideraţie acest lucru. Desigur este vorba de neincredere. Daca aveţi cunostinta daca se poate si alternativa eliberarii la cerere a continutului electronic a dezbaterior din sedinta din care faci parte.
Aceste cereri se fac catre Presedintele Tribunalului inainte de sedinta sau dupa sedinta intr-un anumit termen. Sau trebuie mentionat verbal Presedintelui instantei inainte de inceperea dezbaterilor.

Va mulţumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 30 Septembrie 2019
procesomanul, utilizator

Alte discuții în legătură

Solicitarea copiilor audio ciurli_si_burli ciurli_si_burli Buna seara, Conform carui act normativ este posibila eliberarea sedintei in forma audio? (vezi toată discuția)
Declaratie alternativa martori, transcrisa dupa inregistrarea audio a sedintei aidu aidu Din cauza ca judecatoarea a dictat numai bazaconii, care n-au nicio legatura cu ce a declarat martorul, urmeaza sa fac eu transcrierea inregistrarii audio si ... (vezi toată discuția)
Copie audio inregistrare sedinte judecata cosdep cosdep Buna ziua. Va rog, vreau sa fac cerere pentru eliberarea unei copii a inregistrarii audio a sedintei publice - se elibereaza asemenea copii? care este ... (vezi toată discuția)