avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amanarea aplicarii pedepsei
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amanarea aplicarii pedepsei

Buna ziua,am si eu o intrebare daca se poate. Daca am dosar penal pt. conducere fara permis, in urma caruia pedeapsa s-a amanat cu 2 ani ,in care sunt sub supraveghere, as putea sustine examenul auto?
Aveti mai jos si hotararea cazului meu,pt. a intelege mai bine despre ce este vorba.Va multumesc!

Amânarea aplicării pedepsei

În baza art. 396 alin. (1), alin. (4) şi alin. (10) din Codul de procedură penală raportat la art. 83 din Codul penal stabileşte pedeapsa de 10 (zece) luni închisoare în sarcina inculpatului Lemandroi Gabriel Marius, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută de art. 335 alin. (1) din Codul penal. În baza art. 83 alin. (1) din Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, stabilit în condiţiile art. 84 alin. (1) din Codul penal, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) din Codul penal inculpatul trebuie să respecte pe durata termenului de supraveghere următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Bucureşti, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) din Codul penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) din Codul penal se comunică Serviciului de Probaţiune Bucureşti. În baza art. 404 alin. (3) din Codul de procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) din Codul de procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 600 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 mai 2019.

Alte discuții în legătură

Suspendarea dreptului de a mai conduce orice categorie de vehicul doljistu123 doljistu123 Buna sear, In urma cu 12 luni am fost condamnat pentru conducere fara permis la care judecatorul s-a decis final astfel: <cenzzured> Ora ... (vezi toată discuția)
Nu inteleg ce trebuie sa fac acum???cand voi putea avea permis din nou? CRYCRIS CRYCRIS Solutia pe scurt: În baza art.396 alin.1 şi alin.4 Cod procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost anulat permisul sau nu? data:09.06.2022 ora estimata: ... GeorgeGG93 GeorgeGG93 Mi-a fost anulat permisul sau nu? Data:09.06.2022 Ora estimata: 9:00 Complet: C8P - BN Solutie: Amânarea aplicării pedepsei Solutie pe scurt: În ... (vezi toată discuția)