avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune in constatare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune in constatare

Buna ziua . Am o dilemă legată de temeiul juridic al unei acțiuni. Am niste clienti care doresc intabularea unui teren in CF din jud.Sibiu. Aceștia au primit terenul prin testament autentic in 1973 încheiat Notariatul de Stat Brașov . De atunci nu s a operat nimic in cartea funciară, terenul e tot pe numele doamnei care a facut testamentul. Tot la acea dată în 18 iulie 1973 s a facut si o chitanță prin care fiul acesteia declara ca a primit în numele mamei suma de 10.000 de lei in schimbul terenului din testament. Clientii mei nu.au niciun act de stare civilă de la doamna,fata de nastere ,nici macar certificat de deces. Avem doar numele ,adresa din Sibiu ,adresa de flotant din Brașov. Mai doresc sa precizez ca terenul din sibiu ,care doresc sa si l intabuleze aceștia nu l-au declarat la Primărie și nu s a achitat niciun an impozit pe el
Intrebarea care se pune este:Ce acțiune trebuie ssa înregistrez, uzucapiune la Jud Sibiu,unde se afla terenul, pe carenu s a platit impozitsau acțiune în constatare la Jud. Brașov, locul i card s a facut testamentul si a avut ultimul domiciliu pop.tabular???Vq rog sa ma.ajutati cu un sfat juridic

Alte discuții în legătură

Succesiuni succesive ginamangra ginamangra Buna ziua,speta mea suna cam asa: Bunica mea impreuna cu bunicul,dupa casatorie(prin 1.948,cred)au construit in sat Pelisor,jud.Sibiu o casa pe un pamant ... (vezi toată discuția)
Constructie cladire declarata la primarie roxana g23 roxana g23 Buna ziua,in urma cu cativa ani socrul si bunica sotului ne-au dat acordul VERBAL sa ne ridicam o casuta a carei existenta am declarat-o la primarie si platim ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a trăit 15 ani în concubinaj cu o doamnă fără moștenitori, care a decedat. În ce calitate o poate moșteni? Adriss Adriss Buna ziua! Tatal meu in varsta de 74 ani acum, a trait 15 ani in concubinaj cu o d.na singura,fara sot,fara copii.Aceasta imi era ca o a 2a mama.Intre timp ... (vezi toată discuția)