avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Decizia nr. 16/2018 a ICCJ se aplica retroactiv?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Decizia nr. 16/2018 a ICCJ se aplica retroactiv?

AMOFM București a trimis tatălui meu o decizie din 2019 prin care revoca decizia din 2017 în baza căreia el a primit în perioada Nov. 2016 Ian 2017 3 salarii medii brute din fondul de garantare pentru plata creantelor salariale deoarece societatea la care lucra era în insolventa. Procedura de insolventa a fost începută în 2013.
Anofm București spune practic ca el avea dreptul la acele 3 salarii doar pt lunile imediat următoare și își motivează decizia pe baza deciziei iccj din 16/ 2018:
[ link extern ]

Pe scurt Anofm București a dat banii în 2017, în 2018 a avut iccj aceasta decizie și la audit Anofm București a realizat în 2019 ca a greșit în 2017.
Fiind vorba de o decizie Iccj nu cred ca e atacabila în justiție, dar întrebarea e dacă se aplica retroactiv? Banii au fost achitați în 2017 când nu exista aceasta decizie încă.
Unde trebuie depusa contestația? În decizie scrie "la organul competent".

Dacă trebuie sa returneze într-adevăr banii către Anofm București , cum își mai poate recupera banii?
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Octombrie 2019
mariusf22, utilizator

Alte discuții în legătură

Firma in faliment , recuperare salarii neplatite. fond de garantare Eliza11 Eliza11 Buna ziua. Am lucrat la Realitatea Media pana in 2016. La vremea aceeia ei erau in insolventa. Nu mi-au platit salariului pe ultima luna si nici concediile ... (vezi toată discuția)
Contestație împotriva deciziei de impunere pentru restituirea unor sume încasate necuvenit alexgancea alexgancea Bună ziua, În anul 2013, am primit salariile aferente lunilor IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE din Fondul de garantare deoarece societatea la care am fost ... (vezi toată discuția)
Model contestatie impotriva deciziei de restituire drepturi salariale alexgancea alexgancea Bună ziua, În anul 2013, am primit salariile aferente lunilor IULIE, AUGUST si SEPTEMBRIE din Fondul de garantare deoarece societatea la care am fost ... (vezi toată discuția)