avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Actiune accesiune reala imobiliara vs. raspundere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Actiune accesiune reala imobiliara vs. raspundere civila delictuala

Buna ziua!

Persoana care mi-a vandut un apartament a falsificat alaturi de cei de la OCPI releveul apartamentului (schita cadastrala), am practic o suprafata mai mica in realitate decat cea inscrisa in contractul de vanzare-cumparare.

Este potrivita actiune in accesiune reala imobiliara? Pot formula si pentru raspunderea civila delictuala in cadrul aceleiasi actiuni? Sunt avantaje?

Pot cere daune materiale si morale? Materiale pentru a aduce suprafata la totalul stipulat in contract si morale pentru ca mi-a prezentat o situatie falsa pentru a semna contractul? OCPI semnand releveul apartamentului este la fel de vinovat, se poate cere executarea acestuia in urma deciziei instantei?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Ce e de facut cand schita rlv de cadastru arata cu 10% suprafata lipsa charisma charisma am un apartament la care am calculat foarte concret suprafata utila, cu 2 rulete diferite, si mi-au dat dimnesiunile celor 2 camere 4.00 x 6.60 respectiv ... (vezi toată discuția)
Rectificare cadastru si act de proprietate cyan cyan 1. In cazul rectificarii unei schite cadastrale cauzata de pozarea in oglinda a apartamentului se refac masuratorile sau se modifica doar schita cadastrala ... (vezi toată discuția)
Suprafata gresita in contract de vanzare-cumparare dara25 dara25 Buna, Am nevoie de o informatie, va rog. Avem aprobare pentru credit de prima casa si am gasit un apartament care in contractul de vanzare - cumparare are ... (vezi toată discuția)