avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Carnet de conducere
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Carnet de conducere

Buna ziua. Sotul meu a cumparat o masina nenmatriculata si cu numere false. L.au prins cand a condus i.au luat carnetul si a asteptat un an de zile ca dosarul lui a fost uitat. Apoi si.a luat un avocat si abia iar dupa un an de zile s.a deschis proces. Nu am mai avut bani de avocat si s.a reprezentat singur. Acum cateva zile a primit sentinta definitiva de la curtea de apel. Dar nu scrie nimic de carnetul de conducere. Imi puteti oferi va rog frumos un raspuns in acest sens?

Solutia pe scurt: În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul formulat de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA BRAŞOV împotriva sp. nr. 1030/31.05.2019 pronunţată de Judecătoria Braşov în dosarul cu numărul "48/199". Desfiinţează în totalitate sentinţa apelată şi, pe fond, rejudecând: În baza art. 334 alin. 1 Cod penal cu aplic. art. 396 al. 10 Cod procedură penală şi cu aplic. art. 61 alin. 4 lit. c Cod penal stabileşte în sarcina inculpatului "X" pedeapsa de 135 zile-amendă, 9cu o valoare de 30 lei/zi amendă, rezultând amenda de 4050 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat. În baza art. 334 alin. 2 Cod penal cu aplic. art. 396 al. 10 Cod procedură penală şi cu aplic. art. 61 alin. 4 lit. c Cod penal stabileşte în sarcina inculpatului pedeapsa de 150 zile-amendă, cu o valoare de 30 lei/zi amendă, rezultând amenda de 4500 lei pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul cu numere false de înmatriculare. În baza art. 38 alin. 2, 39 alin. 1 lit. c C.p. contopeşte cele două pedepse de mai sus, rezultând pedeapsa de 195 zile-amendă a câte 30 lei /zi, respectiv pedeapsa de 5850 lei amendă. În baza art. 83 alin. 1 Cod penal amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani conform art. 84 alin. 1 Cod penal, termen care curge de la data rămânerii definitive a hotărârii. În baza art. 84 alin. 2 Cod penal inculpatul trebuie să respecte măsurile de supraveghere prev. de art. 85 alin. 1 Cod penal, respectiv: - să se prezinte la Serviciul de probaţiune Braşov, la datele fixate de acesta - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile precum şi întoarcerea - să comunice schimbarea locului de muncă - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă În baza art. 404 al. 3 Cod procedură penală pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 88 Cod penal referitoare la revocarea amânării aplicării pedepsei dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau săvârşeşte cu intenţie sau intenţie depăşită o nouă infracţiune. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cheltuieli judiciare în fond. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia. Definitivă.

Alte discuții în legătură

Soluție curtea de apel Chelu08 Chelu08 Buna ziua. Imi puteti explica solutia? E vorba de amenda si de 2 ani de supraveghere sau doar de 2ani de supraveghere. Va mulțumesc! Solutia pe scurt: În ... (vezi toată discuția)
Condamnare Sumanaru Sergiu VV Sumanaru Sergiu VV buna ziua as dorii si eu sa ma ajutati cu un raspuns am primit aceasta sentinta pe data de 31 Ora estimata: 09:00 Complet: Complet 1 Tip solutie: ... (vezi toată discuția)
Drept de conducere Sumanaru Sergiu VV Sumanaru Sergiu VV buna seara As avea si eu o intrebare la Dumneavoastra am fost condamnat pentru infractiuni la regimul circulatiei As dorii sa stiu ce sanse am sa imi iau ... (vezi toată discuția)