Si dvs. in baza carui act incasati contravaloarea serviciilor?
H. G. 1425/2006
ART. 82
(1) Pentru persoanele aflate în întreprindere şi/sau unitate cu permisiunea angajatorului, cu excepţia altor participanţi la procesul de muncă, aşa cum sunt definiţi potrivit art. 5 lit. c) din lege, angajatorul stabileşte, prin regulamentul intern sau prin regulamentul de organizare şi funcţionare, durata instruirii şi reguli privind instruirea şi însoţirea acestora în întreprindere şi/sau unitate. (2) Pentru lucrătorii din întreprinderi şi/sau unităţi din exterior care desfăşoară activităţi pe bază de contract de prestări de servicii, angajatorul beneficiar al serviciilor va asigura instruirea lucrătorilor respectivi privind activităţile specifice întreprinderii şi/sau unităţii respective, riscurile pentru securitatea şi sănătatea lor, precum şi măsurile şi activităţile de prevenire şi protecţie la nivelul întreprinderii şi/sau unităţii, în general.
Daca, Doamne fereste, se intampla ceva, un eveniment, ce poate fi considerat accident de munca, angajatorul este obligat sa comunice acest lucru la ITM si sa cumeasca o comisie de cercetare ( daca accidentrul este cu incapacitate temporara de munca-adica ranile produse din acel accident se vindeca intr-o perioada de timp).
Daca doriti, va pot spune toti pasii dar o sa fie o postare mai lunga...
(3) Instruirea prevăzută la alin. (1) şi (2) se consemnează în fişa de instruire colectivă, conform modelului prezentat în anexa nr. 12.
(4) Fişa de instruire colectivă se întocmeşte în două exemplare, din care un exemplar se va păstra de către angajator/lucrător desemnat/serviciu intern de prevenire şi protecţie care a efectuat instruirea şi un exemplar se păstrează de către angajatorul lucrătorilor instruiţi sau, în cazul vizitatorilor, de către conducătorul grupului.
Intrebare
Akhenaton81
In santier imi intra zilnic un numar mare de autobasculante cu pamant, de la 2 firme cu care avem contract de prestari servicii. Cum ma sfatuiti sa rezolv ... (vezi toată discuția)