Buna seara articolul 103 litera c a fost modificat de legea 130 din iulie 2019 iar litera c a fost spart in alte 2 litere
Ioan Ciobanu a scris:
În varianta pe care o am OUG 195/2002 art. 103 alin. 1 nu are lit. d și are următorul conținut
Articol 103
(1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule și tractoare agricole sau forestiere se dispune:
a) pentru o perioadă de 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere a săvârşit contravenţii care cumulează 15 puncte de penalizare;
b) pentru o perioadă de 60 de zile, dacă titularul permisului de conducere cumulează din nou cel puţin 15 puncte de penalizare în următoarele 12 luni de la data expirării ultimei suspendări a exercitării dreptului de a conduce.
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a fost urmărită ca infracțiune la regimul circulației pe drumurile publice, precum și în cazul accidentului de circulație din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane și instanța de judecată sau procurorul a dispus clasarea, renunțarea la urmărirea penală, renunțarea la aplicarea pedepsei sau amânarea aplicării pedepsei, dacă pentru regula de circulație încălcată prezenta ordonanță de urgență prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
Sancțiunea care v-a fost aplicată se incadrează la lit. c
Art. 103 alin. 1 nu a fost mofificat prin Legea nr. 130/2019, ci prin Ordonanța nr. 21 din 26 august 2014
Legea nr. 130/2019 modifică alin. 2 al art. 103.
Dacă am o formă greșită a OUG nr. 195/2002 vă rog sî-mi indicați unde găsesc forma corectă.
Cu mulțumiri
ing. Ioan Ciobanu