S-a incheiat un contract de prestari servicii de paza cu firma. In fapt, firma de paza a trimis 4 agenti paza sa asigure paza magazinului in 2 ture.
Din contract reiese obligatia instruirii privind sanatate si securitatea in munca, a numirii unui sef de paza care are sarcina de control, precum si a modului de executare a sarcinilor.
Intrebare:
1. La efectuarea instructajului general introductiv, nu trebuie sa prezinte fisa de aptitudine?
2. Numirea sefului o fac prin decizie, dar stabilirea sarcinilor agentilor (tot decizie sau fisa postului - dar nu e angajatul meu?!.....)
3. Ce ale obligatii considerati ca are firma fata de acesti agenti?
Activitatea firmelor de paza este reglementata de Legea 333 / 2003 ., Lege privind paza obiectivelor , bunurilor , valorilor si protectiei persoanelor.
Legea a fost modificata si completata in 17.01.2007 .
Planul de paza trebuie avizat de politie .
La capitolul VI sectiunea 1 veti regasi atributiile personalului de paza .
Fisa de aptitudine este obligatorie ( evaluare psihologica mai ales in cazul port arm )
Va recomand sa studiati bine legea si sa intocmiti o anexa la contract cu tot ceea ce presupune obiectivul de pazit si personalul care are in grija paza .
Va referiti ca trebuie sa solicit fisa de aptitudine acum, cu data contractului, pentru locul de munca la noi la magazin? Sau va referiti ca ei trebuie sa aibe o fisa de aptitudine, deoarece la firma care i-a trimis au deja o fisa.
Ca orice societate , firma de paza are obligatia de a angaja personalul propriu in baza CIM si de a pastra la dosarul angajatului tot ceea ce tine de dosar , inclusiv fisa de aptitudini. Este bine sa vorbiti cu soc.de paza si sa va lamuriti intre dvs. Nu cred ca au obligatia de a va pune la dispozitie fisa de aptitudini a angajatilor lor.Daca va intereseaza neaparat acest lucru puteti face o adresa catre ei .
E fisa de aptitudini a angajatului lor ....la urma urmei .
Tocmai, asta ma intreb eu, daca firma l-a dat sa desfasoare activitate la noi la firma, noi avem obligatii ca si cum ar fi angajatul nostru d.p.d.v. al fisei de aptitudini? Stiti, nu vreau sa zica ITM cum i-am intocmit fisa de protectia muncii, daca nu stiu ca este apt la data intocmirii ei?
Legea 319/2006 e ambigua.
Obligatia privind sanatatea si securitatea muncii , protectia muncii, intra tot in sarcina angajatorului , adica a societatii de paza unde oamenii in baza fisei de aptitudini si CIM sunt angajati .