avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract prestari servicii de paza
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract prestari servicii de paza

S-a incheiat un contract de prestari servicii de paza cu firma. In fapt, firma de paza a trimis 4 agenti paza sa asigure paza magazinului in 2 ture.
Din contract reiese obligatia instruirii privind sanatate si securitatea in munca, a numirii unui sef de paza care are sarcina de control, precum si a modului de executare a sarcinilor.
Intrebare:
1. La efectuarea instructajului general introductiv, nu trebuie sa prezinte fisa de aptitudine?
2. Numirea sefului o fac prin decizie, dar stabilirea sarcinilor agentilor (tot decizie sau fisa postului - dar nu e angajatul meu?!.....)
3. Ce ale obligatii considerati ca are firma fata de acesti agenti?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:19, 5 Decembrie 2009
Activitatea firmelor de paza este reglementata de Legea 333 / 2003 ., Lege privind paza obiectivelor , bunurilor , valorilor si protectiei persoanelor.
Legea a fost modificata si completata in 17.01.2007 .
Planul de paza trebuie avizat de politie .
La capitolul VI sectiunea 1 veti regasi atributiile personalului de paza .
Fisa de aptitudine este obligatorie ( evaluare psihologica mai ales in cazul port arm )
Va recomand sa studiati bine legea si sa intocmiti o anexa la contract cu tot ceea ce presupune obiectivul de pazit si personalul care are in grija paza .

Succes
Va referiti ca trebuie sa solicit fisa de aptitudine acum, cu data contractului, pentru locul de munca la noi la magazin? Sau va referiti ca ei trebuie sa aibe o fisa de aptitudine, deoarece la firma care i-a trimis au deja o fisa.
Ca orice societate , firma de paza are obligatia de a angaja personalul propriu in baza CIM si de a pastra la dosarul angajatului tot ceea ce tine de dosar , inclusiv fisa de aptitudini. Este bine sa vorbiti cu soc.de paza si sa va lamuriti intre dvs. Nu cred ca au obligatia de a va pune la dispozitie fisa de aptitudini a angajatilor lor.Daca va intereseaza neaparat acest lucru puteti face o adresa catre ei .
E fisa de aptitudini a angajatului lor ....la urma urmei .
Tocmai, asta ma intreb eu, daca firma l-a dat sa desfasoare activitate la noi la firma, noi avem obligatii ca si cum ar fi angajatul nostru d.p.d.v. al fisei de aptitudini? Stiti, nu vreau sa zica ITM cum i-am intocmit fisa de protectia muncii, daca nu stiu ca este apt la data intocmirii ei?
Legea 319/2006 e ambigua.
Obligatia privind sanatatea si securitatea muncii , protectia muncii, intra tot in sarcina angajatorului , adica a societatii de paza unde oamenii in baza fisei de aptitudini si CIM sunt angajati .
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Decembrie 2009
ContSters109653, utilizator

Alte discuții în legătură

Fisa de aptitudini si protectia muncii Elena_Aurelia Elena_Aurelia Buna ziua,am o nelamurire sunt angajata la firma parintilor mei si nu stiu cum sa fac fisa de protectia muncii,de unde sa fac rost,firma are decat un ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)