avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire, soți fără copii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire, soți fără copii

Soț și Soție căsătoriți de peste 30 de ani morți in accident.
Ea, decedata pe loc și soțul a decedat după 6 zile
Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei.
Casa este moștenită de decedata înaintea căsătoriei de la mama sa.
Nu au copii, decedata nu are frați/surori.
Nu au testament lăsat.
Soțul are 2 surori cu copii 18+
Verișorul soției de gradul 1 a suportat pe cheltuiala proprie, cu dovezi ( martori, facturi și chitanțe) ambele înmormântări.
Verișorul soției a avut grija de peste 25 de ani de aceștia.
Cine primește moștenirea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:52, 31 Decembrie 2019
1. Verisorul sotiei clar are cota.
2. Cum sotii se mostenesc intre ei, in cazul in care unul a decedat( in cazul sotiei care a murit prima sa spunem ca se face succesiunea- sotul fiind mostenitor dar si varul, pe sot il mostenesc cele doua surori - fara nepoti- doar surorile-, etc.
3. Consultati un avocat, sper sa gasiti unul care sa aibe chef sa-si faca treaba. Varul sigur are cota.
1. Pe sotie o mostenesc: soțul (3/4 ) și varul acesteia (1/4).
2. Ulterior, cota de 3/4 a sotului va fi retransmisa surorilor acestuia, în mod egal.

Dar casa este dobândită înaintea căsătoriei. Nu este un bun propriu?
raluk0207 a scris:

2. Ulterior, cota de 3/4 a sotului va fi retransmisa surorilor acestuia, în mod egal.

www.avocatnet.ro/forum/discu...
@ dragos, ati mai deschis subiectul si vi s-a raspuns.. puteti intreba si de 100 de ori, legea nu se schimba ca nu va convine dvs.
tocmai ca e bun propriu, intra tot in masa succesorala a defunctei si se imparte intre var si sot, in cotele mentionate mai sus
Varul are un drept de creanta pt suportatea costurilor cu inmormantarile.

Dragoș441 a scris:

Dar casa este dobândită înaintea căsătoriei. Nu este un bun propriu?
raluk0207 a scris:

Si ce daca e bun propriu?
Legea stabilește dreptul la moștenire fara a distinge daca bunul e propriu sau comun.

Alte discuții în legătură

Soț supraviețuitor Dragoș441 Dragoș441 Soț și Soție căsătoriți de peste 40 de ani Ea, decedata și soțul supraviețuitor Bunuri: Casa moștenită de la mama decedatei. Nu au copii, ... (vezi toată discuția)
Mostenire prin reprezentare prodigy prodigy Situatie: - cele mai apropiate rude a persoanei decedate sunt verisorii primari! - persoana decedata nu are copii sau frati, tatal si mama sunt ... (vezi toată discuția)
Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, ... mateidonea mateidonea Nu am gasit un notar sau avocat care sa imi explice coerent, sper sa ma ajutati. Unchiul meu (fratele mamei) a decedat recent si a carui sotie a decedat cu ... (vezi toată discuția)