avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare contract

Buna ziua!
Din anul 2013 lucrez la o firma privata.
In toti acesti ani, contractul individual de munca a fost reinnoit fara stirea mea si fara a semna ceva anume.
Pana acum, daca nu ma insel am avut 3 contracte.
Pe data de 24 decembrie am fost anuntata ca de la 1ianuarie se va inceta activitatea pe magazin, motivul fiind "nu sunt bani suficienti si considera ca acel magazin nu se incadreaza in vanzarile pe care ei isi doresc sa le aiba, asa ca aleg sa renunte la vanzatoare".
Ce este de facut?
Ce drepturi si obligatii are in aceste conditii angajatorul si angajatul?
Se aplica regula conform careia angajatorul trebuie sa imi ofere compensatii financiare? (3salarii).
Mentionez faptul ca pe data de 24 decembrie eram la munca,urmau 3 zile libere,apoi inca 4 zile lucratoare,urmand ca mai apoi sa am liber pana in data de 8ianuarie.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 10 Ianuarie 2020
Buna ziua,
In contractul de munca, contractul colectiv de munca ( daca exista), regulamentul intern...aveti specificata aceasta compensatie financiara?
Daca nu...nu vad cum o sa puteti beneficia de ea...
O sa beneficiati de banii pe zilele de concediu de odihna ramase, daca nu l-ati efectuat pe tot pana la incetarea contractului.
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator
Cum vi s-a reinnoit c.i.m. fara stirea dvs. ?
Se pare ca asa se practica pe acolo, dl Cornel Vasile.
Am mai avut discutii pe aceasta tema
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2020
AndreeaNec, utilizator
De asemenea, am uitat sa specific faptul ca s-a adus la cunostinta semnarea demisiei, pe care am refuzat-o.In ideea in care pe contract scrie faptul ca trebuie sa am 20 de zile lucratoare in care voi fi in preaviz.
Iar ei doreau sa incetam activitatea de la 1ianuarie.
Ce scrie in primul contract semnat cu dumnealor, ca este pe perioada determinata sau nedeterminata?
Aveti un exemplar la dvs.?

Art. 80 din Codul muncii-Legea 53/2003
(1) Prin derogare de la regula prevăzută la art. 12 alin. (1), angajatorii au posibilitatea de a angaja, în cazurile şi în condiţiile prezentului cod, personal salariat cu contract individual de muncă pe durata determinata.
(2) Contractul individual de muncă pe durata determinata se poate încheia numai în forma scrisă, cu precizarea expresă a duratei pentru care se încheie.
(3) Contractul individual de muncă pe durata determinata poate fi prelungit şi după expirarea termenului iniţial, cu acordul scris al părţilor, dar numai înăuntrul termenului prevăzut la art. 82 şi de cel mult două ori consecutiv.
Daca v-au prelungit contractul de munca fara acordul, semnatura, dvs., puteti depune o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Marți, 7 Ianuarie 2020
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Contract pe perioada determinata + alt contract pe perioada determinata... vidry vidry Salut!!! In data de 19.03.2008 m-am angajat la o firma cu un contract pe o perioada de 3 luni de zile.Dupa cele 3 luni de zile urma sa inchei un contract pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare demisie DrThrax2010 DrThrax2010 daca eu am semnat un act aditional de prelungire de 3 luni .. si nu am nici un act la mine .. pot sa plec fara preaviz ?? (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul contractului de munca pe durata determinata cld cld Buna, In cazul in care contractul meu de munca este unul pe durata determinata mai trebuie sa respect termenul de preaviz? Motivul pentru care intreb ... (vezi toată discuția)