avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Retineri din salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Retineri din salariu

Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati cu privire la problema urmatoare. In urma unei presupuse greseli ale angajatorului, mi s-au acordat niste bani pe card care nu mi se cuvineau. Am semnat un angajament de plata, fara sa existe un ordin judecatoresc. Banii mi s-au retras lunar pana la sfarsitul contractului de munca (5 luni). Suma retrasa reprezenta aprox 75% din venitul meu lunar (plateam 940 lei si primeam rest de plata pe card 350 lei). Suma pe care eu am returnat-o, a fost de fapt suma bruta (cu tot cu contributii sociale) si nu cea primita efectiv in mana, deci am returnat inclusiv contributiile sociale si impozitul pe banii aceia. Acest lucru nu mi s-a spus si nici nu a fost consemnat in angajamentul de plata. De asemenea am constatat ca suma retrasa lunar din salariu, 940 lei se scadea din salariu de baza, ceea ce inseamna ca nu am platit contributii sociale si pe aceasta suma. Intrebarea este daca ceea ce mi s-a intamplat este corect din punct de vedere financiar/contabil? Eu sunt foarte dezavantajata pentru ca urmeaza sa intru in CCC iar contributiile mele sociale au fost foarte mici din cauza acestor retineri. Dupa terminarea contractului mi s-a spus ca as mai avea de platit o suma reprezentand penalitati si dobanzi la banii acestia pe care deja ii platisem. Aceasta suma am refuzat sa o platesc. Va rog sa-mi spuneti daca este normal sa se retina in modul acesta abuziv, niste bani indiferent daca motivul returnarii banilor este corect sau nu. Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Probleme executare silita card credit bugy bugy Buna ziua, Cei care cunosc legislatia in domeniu sau v-ati lovit de problema mea de mai jos as vrea sa ma ajutati putin cu cateva sfaturi si ... (vezi toată discuția)
Probleme cu executorul judecatoresc radu1973 radu1973 buna ziua,am avut un credit neplatit la timp ,am primit de la un birou de executare o instiintare ca am un credit neachitat in valoare de 3800 lei si trebuie ... (vezi toată discuția)
Retineri salariu ardeleandiana ardeleandiana buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca este corect : -la salarul de de incadrarea au fost adaugate sporuri pe luna aprilie precum prima paste 350 lei si alte ... (vezi toată discuția)