avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie fata filipineza
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie fata filipineza

Buna ziua. Lucrez in Danemarca si am cunoscut o fata filipineza cu care as dori sa fac acte de casatorie in Romania sau daca este posibil chiar si aici. Ea lucreaza de asemeni aici in Danemarca. Intrucat contractul ei de munca va expira as dori sa o aduc sa lucreze cu mine. Problema e ca si visa ii expira in aceasta vara. Ce ma sfatuti sa fac? Se pot face acte de casatorie aici? Daca nu cum as putea sa o iau in Romania sa facem actele acolo? Ce fel de visa ar trebui sa aiba?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Viorel Iordache , Alte profesii 10:05, 7 Februarie 2020
Daca lucrati legal in Danemarca, va puteti casatori la Ambasada Romaniei de acolo sau va puteti casatori in Romania. Ea poate intra in tara cu legitimatia din Danemarca pentru 90 zile in decurs de 180 zile
Multumesc de raspuns.
Legitimatia fiind acel yellow card? E de ajuns doar cu acesta? Nu ar trebui o viza? Sau alte documente? Presupun ca si pentru actele de la starea civila vor trebui anumite documente de asemenea.
Da
Ok, deci ea are viza de tip E, dar nu stiu cum aflu daca e multiple or single entry.
Viza tip E nu este acordata de statul roman, dar pe orice tip de viza, indiferent de emitent este scris numarul de intrari, durata sederii si valabilitatea acesteia

Alte discuții în legătură

Viza in romania pentru un cetatean filipinez BogdanMMM BogdanMMM Salut , am o situatie putin complicata , vreau sa ma casatoresc cu o filipineza si nu stiu cum sa procedez , eu lucrez in Danemarca dupa casatorie nu ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain in italia sbarcea sbarcea Buna ziua ,eu si prietenul meu am vrea sa ne casatorim dar el se afla in italia ,pt ca a aplicat acolo pt acte pt ca viza lui ia expirat (prietenul meu este ... (vezi toată discuția)
Viza prin casatorie Alexbordeiasu Alexbordeiasu Buna ziua! problema mea este urmatoarea: fiind la munca in germania am intalnit o fata din india venita acolo la studii pentru un curs de specializare,curs ... (vezi toată discuția)